Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Állandóan nagy a pingem a...

Állandóan nagy a pingem a youtube miatt mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szóval, az van hogy a házban van 2 router. Eddig csak én használtam a netet de most már 2 gép van rajta egyik az enyém másik a tesómé. A tesóm gépén folyamatosan megy a youtube 2 éves kisgyerekeknek és emiatt soha nem tudok játszani állandóan, és nem hinném hogy a 2 éves gyereknek fontosabb lenne egész nap a gépnél ülnie na de mindegy. 100-700 között van a pingem ami nagyon idegesitő. Azt gondoltam hogy a abból a routerből amiből megy a két gép bedugom azt a kábelt ami megy az én gépembe egy teljesen másik routerbe akkor úgyanúgy egy netet használna-e? vagy jobb lenne a pingem vagy maradna minden más netről menne az én gépem? elég gagyi UPC netünk van.

2017. dec. 1. 13:23
 1/2 Takysoft ***** válasza:

csak arra figyelj, hogy ne NAT-old a netet a második routerre, hanem switch-eld.

NAT:

A router lan pontjábol B router WAN portjába, majd abból csinál új alhálóztot. ez lassú, és a 2 külön hálózat dolgai nem érik el egymást kényelmesen.

Sitch:

A router LAN portjából B router LAN portjába megy a kábel.

B router-en olyan IP-t meg maszkot állítsd be amik egy alhálózaton vannak.

Pl 192.168.0.1 és 192.168.0.2 (de nem ugyanazt mindkettőnél!!!)

így a 2 címen el fogod érni mindkettőnek a beállításait ugyanazon a gépen

Ha tudnak wifit, és ugyanúgy állítod be az összes beállítást (kivéve a channel-t, az legyen különböző), akkor a telefon automatikusan átkapcsol majd a erősebb wifire a házban

B routeren pedig (de ez legyen az utolsó lépés), kapcsold ki a DHCP-t. A hálózatot A router menedzseni majd. Ő oszt IP-ket is.

A második router csak switchel.

Az viszont villámgyors lesz, mert mivel nincs alhálózat nem fog emiatt extra latency lenni (a "ping" rendes neve)

A youtube amúgy nem csinál komolyann latency-t. szóval szerntem nem azért magas a "ping"-ed.

2017. dec. 1. 14:03
 2/2 Takysoft ***** válasza:

ja igen... amit elfelejtettem. ha kikapcsolod a DHCP-t a B routeren, akkor onnantól csak A routeren keresztük tudod majd konfigurálni. Ha csal úgy rádugsz egy gépet, akkor nem fogod elérni a menüjét. Hisz nem csinál hálóztot.. mivel ugye switch-ként operál.

ilyenkor IP alapon esetleg elérheted... de lehet, hogy resetelned kell, ha mégse működnek a dolgok.

2017. dec. 1. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!