Mi szükséges ahhoz, hogy interneten keresztül elérjek egy számítógépet?
Delphi programozásban jártas embrkék válaszát előnyben részesítem!
Pl. egy chat program hogy állapítja meg a felhasználók jelenlétét?
Az elérni kívánt számítógép nevét, ip címét tudom, de a két gép nem közvetlen a modemhez csatlakozik, hanem roouteren keresztül. Ez nem belső hálózat!
Ha kevés az infó, kérdezzetek.
Köszönöm
Ha a routerhez csatlakozik akkor már hogy a fenébe ne lenne belső hálózat?
Vagy épp két különálló router két publikus cím mögött? Ez esetben neked nem az adott gépet kell elérned, hanem a másik publikus címet.
Inkább írd le, hogy a hálózatnál hogyan is képzeled el, mert szerintem nem a programozási résszel lesz itt a baj.
Két lehetőséged van:
- IP alapján. Ez esetben ha a gépek router mögött vannak, a megfelelő port-átirányításokat (forward) be kell állítani.
- Egy külső, mindkét gép által elérhető szerver közbeiktatásával. Természetesen a szerveren futó, kapcsolatokat kezelő szoftvert is így neked kéne elérned. ;) (Vagy fapadosabb megoldás: írsz egy PHP szkriptet, ami lekezeli az üzenetforgalmat.)
Szia.
Ez két részből áll. Kell egy szerver, és kell egy kliens. TCP IP stocketekkel kell megoldani a dolog (általában ez az Indy komponenst jelenti)
Google - "delphi chat program example" : [link]
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!