Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Megosztott internetet le...

Megosztott internetet le lehet-e "követni" a másik félnek? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Szobatársammal már beszéltünk arról az elképzelésről, hogy megosztjuk a netet. Vagyis -azt hiszem a routerből két szálon fog kijönni a "net", két külön géphez (laptop). A belépéséhez kell majd külön felhasználónév + pass - mind a kettőnknek más és más, szóval külön vinyón lennénk.

A kérdésem az lenne, hogy ő mennyire lenne képes nyomon követni a levelezéseimet, a meglátogatott oldalakat stb..?

(1)Úgy értem, hallottam már olyan programokról, amiket ha az ember telepít egy laptopon, akkor akár az e-mail szövegeket és az oldalakat is elküldi egy megadott címre, ezt nevezik azt hiszem valamilyen "spy programoknak" szóval ilyen programokat is lehet-e telepíteni a másik tudta nélkül megosztott internet esetén?

(2)illetve hallottam olyat is egy rendszergazdától, hogy a "network"-ben dolgozókat is nyomon lehet követni, hogy ki és mit csinál a gépen (távoli géphasználat vagy minek szokták ezt nevezni)... ez ilyenformán tekinthető-e network-nak?

(3)illetve hogy honnan tudhatom azt, hogy esetleg a szobatársam alá fogok-e tartozni, vagy hogy egyenlő jogok vannak-e biztosítva, tehát nem tehet olyan programokat a gépére, ami esetleg az én géphasználatomat naplózná, hiszen valamilyen szinten össze leszünk kötve?

(4)Jó ötletnek tartjátok-e, kellene e tartanom az egésztől, vagy nyugodtan vágjak bele?

(Ne haragudjatok ha nem jól kezeltem a szakszavakat)

Kérdezzetek nyugodtan, ha nem értitek :)

2010. jún. 1. 13:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha a szobatársad nem vérprofi, és te sem engedsz telepíteni mindenféle kémprogramokat a gépedre, valamint nem vesztek 50-60.000Ft-os routert egy egyszerű internetmegosztáshoz, akkor a problémával nem nagyon kell foglalkoznod. Antivírus, tűzfal program használata viszont erősen javallott a gépeden.
2010. jún. 1. 13:09
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ!

2 külön laptopunk van, az enyém külön jelszóval védett (net nélkül is), gondolom az övé is. Valamennyire értek hozzá, de az az Internet megosztás nekem most új, és kicsit bekavarodtam. De ha az mondod/mondjátok, hogy nem kémkedhet utánam, ha van tűzfal, vírusirtó, akkor megnyugodtam...

Amúgy ezen kívül kell még valami másra is figyelnem?

2010. jún. 1. 13:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha van egy kis hacker tehetsége, minden megnézhet, amit te nézel... Feltéve, hogy ha routert használsz, az megengedni neki, de ritka már az olyan amelyik megengedi.

Windowst használsz?

Ha simán a hálózat tulajdonságainak beállításainál kiveszed a pipát minden mellől, ott ahol van ilyen: TCP/IP protokoll, kivéve az említett mellől, és a tűzfalad mellől, ha megjelenik ott, akkor nem lesznek a gépek windows féle hálózatban, vagyis nem lesznek megosztva sem a fájljaid. (Alapból az XPben minden fájl megvan osztva, keress rá a googleben:administrative shares)

Ezután már csak a klasszikus dolgok maradnak amikkel hozzá tudna nyúlni a gépedhet, pl. kémprogram telepítése meg ilyesmik, de nem hiszem, hogy foglalkozna ilyesmivel (bár nem ismerem...)

2010. jún. 1. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!