Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem tudom elérni a...

Szabo69 kérdése:

Miért nem tudom elérni a főrouteren keresztül az alroutert?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van két routerem. A főrouter ( T-home Huawei) szolgáltatja az internetet és tv-t, optikai kábelen keresztül. Ezzel van összekötve az asztali gép is. A főrouterhez kapcsolódik kábellel egy alrouter (TPlink WR1043ND) LAN-LAN porton összekötve, más más IP-Adressel. Az alrouteren a DHCP letiltva. Mind a kettőn van internet, kábelen és wifin is, és a tv is megy mind a kettőről. A főrouterbe be tudok lépni az internetes kezelőfelületén, az alrouterbe viszont csak akkor, ha felhozom a földszintről, és közvetlenül rácsatlakoztatom kábellel az asztali gépre. Szeretném mind a kettőt közvetlenül elérni, a hálózat szétszedése nélkül. A régi tönkrement alrouteremmel ez kiválóan működött. Igaz azon DDWRT-t használtam. Erre az újra viszont még nincs Firmware. Tudna valaki segíteni mit kell még beállítanom, hogy eltudjam érni az alroutert is? Köszi előre is.

2017. nov. 12. 14:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy a távoli elérés le van tiltva a routeren?
2017. nov. 12. 20:15
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia.

Megnézem, ha vége a sztárban sztárnak, csak család még nézi, és addig nem akarom babrálni. Nagy lenne a felháborodás. :) De én inkább arra gondolok, hogy a LAN beállításnál lehet valami hiba, mert amíg nem tiltom le rajta a DHCP-t, és a WAN-on kapja meg az internetet, addig el tudom érni, de amint kikapcsolom rajta a DHCP-t és átrakom a LAN-ba a főrouterből jövő kábelt, máris elérhetetlen lesz az asztaliról. De ha jól tudom le kell tiltani, mert nem lehet mind a két router DHCP szerverként beállítva, igaz? Vagy esetleg az IPv6 is bekavarhat rajta? Mert ezen már ilyen beállítás is van, ha jól emlékszem RADVD-re állítva.

2017. nov. 12. 21:44
 3/3 A kérdező kommentje:

Sikerült!

A LAN IP címekkel volt a probléma. Hiába volt különböző a két router IP-je ez kevés volt. Az alrouter 192.168.0.1 címe nem tetszett a főrouternek. Ezt át írtam 192.168.1.2-re, a fő routeré maradt 192.168.1.1, és így működik.

2017. nov. 13. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!