Feltöltési sebesség, valamint letöltési sebesség hirtelen csökkenése mi lehet a gond?
Sziasztok! Az lenne a problémám ,hogy streamelni szeretnék (normálisan), adott egy mobil internetes "SIM kártyás modem" ami csodák csodájára elég szépen teljesít! Viszont nem írnék ide ,ha nem 10 óra olvasás után sem tudtam rájönni mi lehet a gond ugyanis a probléma az lenne ,hogy streamelés közben változó idő közönként akár 20 perc után akár 3 óra után fogja magát az internetem és minimálisra csökkenti a feltöltésem ez azt jelenti ,hogy 18Mbps ről 1,4Mbps körülire valamint innentől az adott játék is "laggol" úgy ,hogy már a stream nem megy és semmiféle egyéb háttéresemény sincs!Lelassult változatban van amikor leadja a 18Mbps-t pillanatokra, nagyon ingadozó de főként semmi feltöltési sebesség nincs olyankor! Egészen addig csinálja ezt ameddig újra nem indítom a "modemet" utána pedig visszaáll minden a régi "normális" sebességre! Nagyon sokat segítene tényleg nem tudom már mit tegyek!És azokat ,hogy váltsak csomagot meg mobilnettel ne streameljek ezekre nem vagyok kíváncsi ,engem az érdekelne miért csökken le a sebesség és ,hogy miért lesz jó ,ha újra indítom! Válaszokat előre köszönöm!
Internet: Killer E2400 Gigabit Ethernet Controller
OP rendszer: Win 10
SIM modem: Huawei E5180s-22 (LAN csatlakozással)
Speedtest: Le: 38Mbps Fel: 18Mbps
Ránéztem és ilyent még nem láttam!!!!
"
75 Mbit/s letöltési sebesség
25 Mbit/s feltöltési sebesség
0/0 Mbit/s garantált sebesség
ÁSZF 4.1
"Garantált sebesség mobilhoz":
A követelményrea Szolgáltató által megadott célértékminden technológiához tartozó
lefedettségi területen (GPRS/EDGE/3G/HSDPA/HSUPA/4G/LTE): 0/0 Mbit/s
"Helyhezkötött - otthoni - internet garantált sebessége:
A követelményre a Szolgáltató által megadott célérték tarifacsomagonként:
Letöltési sebesség:
Internet Duó Böngésző 1 Mbit/s
Internet Duó Multimédia 3 Mbit/s
Internet Duó Családi 4,9 Mbit/s
Internet Duó 0,2 Mbit/
Ez egy szégyenletes teljesítmény. Nem tudom milyen csomagod van de gyakorlatilag nem panaszkodhatsz mert a szolgáltatód által garantált sebesség ha akarja akkor szó szerint egy nagy nulla!!!!
"Ránéztem és ilyent még nem láttam!!!! "
Akkor barátom barátkozz meg ezzel a kifejezéssel, mert a általában a Mobilinternet szolgáltatók ezt tudják garantálni. Nem is tehetnek mást, olyan nincs, hogy egy mobil cella mindig tud akár minimális sávszélességet garantálni. Illetve igen: 0/0-át.
Nyugodtan nézd meg a Telenor vagy a Magyar Telekom oldalát, ott is ugyanezt fogod látni. Bizony.
Kérdező: anélkül, hogy technikai mélységekbe belemennénk el kell, hogy hidd nekem, hogy mobilhálózat rádiós része miatt az általad tapasztalt működés teljesen normális is lehet. Egy kereskedelmi cella amin masszív forgalom van, az így viselkedik. Olyan mint Pom-Pom ( hol ilyen hol olyan ). A késleltetés sajnos szintén gyenge pontja a mobil internetnek, az LTEnek kisebb késleltetése van ( a modemed tud LTEt ) , tehát ha lehetséges mindig LTE hálózati kapcsolatot használj.
Sajnos nagyon nehéz megmondani ebben a szituációban, hogy esetleg a modemnek van e hibája ( említetted, hogy újraindításkor jó egy ideig ). A legjobb teszt az lenne, hogy amikor tapasztalod a jelenséget akkor modemet cserélsz és megnézed, hogy másik HWrel is produkálja ezt a működést -bár én még mindig azt mondom, hogy inkább a rádiós környezet okoz ilyen működést. Ha máshol használod földrajzilag ( pl néhány kmrel arébb ) akkor is ezt tapasztalod? Egyébként csak LTEre kapcsolódsz vagy tapasztalsz esetleg ugrálást a 2G-3G-LTE között? ( Nem tudom, hogy ezt kijelzi e valahogy a modem )
"Akkor barátom barátkozz meg ezzel a kifejezéssel, mert a általában a Mobilinternet szolgáltatók ezt tudják garantálni"
Nekem nem kell megbarátkoznom mert nincs mobilnetem . Én csak azért írtam mert így panaszra nem is lehet oka a kérdezőnek hiszen fehéren-feketén le van írva hogy ha épp nincs szolgáltatás akkor így járt. Én azt hittem hogy egy normális vezetékes internetről beszél és ezért lepódtem meg.
Engem ez nagyjából hidegen hagy, a kérdezőnek kell barátkoznia a semmivel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!