Mi ez a Youtube eljárás?!
Nekem már az kínai, hogy tud a Youtube azonnal minden kis minimál költségvetésű filmet beazonosítani jogok meg kiadók alapján, de arra tud nekem valaki magyarázatot adni (vagy tanácsot), hogy az, hogy lehet, hogy míg egyesek simán feltöltenek 2 - 3 éves mozifilmeket HD minőségbe, addig én felteszek egy 1979-es Jackie Chan filmritkaságot és egyből kapom a szerzői jogi figyelmeztetést! Az ilyen jogok 20 év után nem automatikusan szabadon felhasználhatóvá válnak?! Rosszul tudom?!
Nincs valami trükk, amivel az ilyesmit ki lehet kerülni?! Olvastam például, hogy van aki, tükrözve teszi fel a filmjeit...de szerintem az élvezhetetlen.
" hogy tud a Youtube azonnal minden kis minimál költségvetésű filmet beazonosítani jogok meg kiadók alapján"
Nagyon jó algoritmusokkal.
" hogy lehet, hogy míg egyesek simán feltöltenek 2 - 3 éves mozifilmeket HD minőségbe"
Azokat szűrik, amikre megkeresés érkezett a kiadóktól, hogy távolítsák el.
"Az ilyen jogok 20 év után nem automatikusan szabadon felhasználhatóvá válnak?! Rosszul tudom?!"
Nagyon rosszul tudod. Nincs rá egyetemes szabály, de általában a szerző halálától számított 70 év múlva válik egy jogvédett mű szabadon felhasználhatóvá.
"Nincs valami trükk, amivel az ilyesmit ki lehet kerülni?!"
Használhatsz másik videomegosztót, ameddig ők is rá nem szoknak a szerzői jogok érvényesítésére.
Én teszteltem a Dailymotion-t, sajnos ott is törlik a privátot is, és előbb utóbb a fiókot is.
A Vimeo-n is törlik, de privátot még nem törölték nekem.
Indavideó és videa még nem törölt le nekem privátba rakott filmeket.
Én a felhő tárhelyekbe nem nagyon bízok meg, mert a Google is csökkentheti a tárhelyet mint a Microsoft és törölt pár fájt, és közbe bele nézhetnek a felhőbe, vagy nem lehet bejelentkezni a fiókba, a kisebb tárhelyek meg becsődölnek.
Szerintetek is igazam van a felhő tárhelyekkel kapcsolatban?
Melyiken érdemes tárolni akkor a filmeket zenéket, Felhőtárhelyen, videomegosztón, CD, DVD, BLU-RAY lemez, Pendrive, SSD, SD kártya, merevlemez, LTO, VHS szalag, Magnószalag?
Azzal semmi bajom, ha a feltöltés miértje a megosztás, a mű megismertetése másokkal, mert sehol nem látható vagy beszerezhető az.
Nagyon sokaknak öröm, amikor egy gyermekként látott alkotást megmutathatnak gyerekeiknek.
Látom elterjedt ez a tükrözött vagy még nagyított képű feltöltés...az ilyet töröljék a fenébe!
Akkor fogják törölni a fájlmegosztó oldalakról is, például Mega, Dfiles, Rapidgator, MediaFire, OneDrive, Google Drive, Dropbox, Box, Sync, Amazon Drive, Degoo?
Sőt a Videán valakinek saját videóját pl a gyerekéről csinált, azt törölte a Videa, a Videa mindent töröl még a legálisakat is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!