Mi a különbség a DSL és a POE portok között?
Ez nem router, nem modem.
Ez egyszerűen tápfeszültséget szolgáltat a hálózati kábelen.
POE = Power Over Ethernet. Ez az eszköz ülteti rá.
De hogy a fő kérdésedre is válaszoljak:
"Mi a különbség a DSL és a POE portok között?"
DSL:
Hagyományos rézvezetéken (tehát nem UTP, Ethernet stb vezetéken) keresztüli nagy sebességű adatátvitelre képes technológiák gyűjtőfogalma.
POE:
Tápfeszültség ellátás a hálózati vezetéken keresztül.
Lehetővé teszi, hogy ugyanazon az Ethernet kábelen, amelyen a kommunikáció zajlik, tápellátást is kapjon az eszköz, ezért az eszköz telepítési helyén nincs szükség külön tápegységre, vagy hálózati aljzatra, esetleg további kábelezésre.
A különbség POE és DSL között tehát kb. olyan mint különbség a vadmalac és az akácvirág között. Teljesen mást jelentenek.
Köszi a választ!
Mielőtt feltettem a kérdést én is olvasgattam hogy mi micsoda és azért nem fér a fejembe, hogy hogy van megoldva nekik, mert sima telefonkábelen jön be a net egy poe portba és onnan is megy ki a lan porton keresztül a gépbe. Szóval akkor csak kell neki valahogy dekódolni is nem? Erről a kis készülékről lenne szó:
A képen látható eszköz egy a Szirty kollega által említett tápfeladó (Power over Ethernet - ~tápellátás Etherneten keresztül).
Főként mikrohullámú Internet-szolgáltatók használják, akik antennával egybeépített vezeték nélküli modemjüket felhelyezik a háztetőre, ráirányítják az adóállomásukra, és a modemből lejövő RJ45-ös végű UTP-kábelt (nem telefonkábelt!) levezetik a tápfeladó PoE portjába - így az eszköz kap tápellátást és tudja a routertől vagy számítógéptől jövő, a LAN portra érkező/induló adatokat továbbítani a modem felé/felől.
Nem a kis kütyüvel lesz a gubanc. Az csak egy elosztó.
A vevőegységgel lesz, ami a háztetőn csücsül. Esetleg
meg lehetne próbálni configolni, ha meg van a típus,
ott van, hogy hogy lehet admin felületre bejutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!