Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi a különbség a DSL és a POE...

Mi a különbség a DSL és a POE portok között?

Figyelt kérdés
Haveromnak egy egyszerű kis dobozkája van, amin van egy POE port és egy LAN port, és egy tápbemenet. Na most ezt a kis dobozt ki lehet cserélni rendes modemre? Ahogy olvasgattam az ilyeneket biztonsági kamerákhoz használják, viszont nekik a szolgáltató ilyet adott rendes router helyett.

2017. okt. 8. 18:56
1 2
 1/11 Szirty ***** válasza:
100%

Ez nem router, nem modem.

Ez egyszerűen tápfeszültséget szolgáltat a hálózati kábelen.

POE = Power Over Ethernet. Ez az eszköz ülteti rá.

2017. okt. 8. 19:08
 2/11 Szirty ***** válasza:
100%

De hogy a fő kérdésedre is válaszoljak:

"Mi a különbség a DSL és a POE portok között?"

DSL:

Hagyományos rézvezetéken (tehát nem UTP, Ethernet stb vezetéken) keresztüli nagy sebességű adatátvitelre képes technológiák gyűjtőfogalma.

POE:

Tápfeszültség ellátás a hálózati vezetéken keresztül.

Lehetővé teszi, hogy ugyanazon az Ethernet kábelen, amelyen a kommunikáció zajlik, tápellátást is kapjon az eszköz, ezért az eszköz telepítési helyén nincs szükség külön tápegységre, vagy hálózati aljzatra, esetleg további kábelezésre.

A különbség POE és DSL között tehát kb. olyan mint különbség a vadmalac és az akácvirág között. Teljesen mást jelentenek.

2017. okt. 8. 19:13
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Mielőtt feltettem a kérdést én is olvasgattam hogy mi micsoda és azért nem fér a fejembe, hogy hogy van megoldva nekik, mert sima telefonkábelen jön be a net egy poe portba és onnan is megy ki a lan porton keresztül a gépbe. Szóval akkor csak kell neki valahogy dekódolni is nem? Erről a kis készülékről lenne szó:

[link]

2017. okt. 8. 19:23
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A képen látható eszköz egy a Szirty kollega által említett tápfeladó (Power over Ethernet - ~tápellátás Etherneten keresztül).

Főként mikrohullámú Internet-szolgáltatók használják, akik antennával egybeépített vezeték nélküli modemjüket felhelyezik a háztetőre, ráirányítják az adóállomásukra, és a modemből lejövő RJ45-ös végű UTP-kábelt (nem telefonkábelt!) levezetik a tápfeladó PoE portjába - így az eszköz kap tápellátást és tudja a routertől vagy számítógéptől jövő, a LAN portra érkező/induló adatokat továbbítani a modem felé/felől.

2017. okt. 8. 19:34
 5/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm négyes! Így már minden világos! Ilyennel még nem igazán találkoztam, nem tudtam, hogy van fent nekik egy ilyesfajta modem, (ők sem tudták) de így már mindent értek. Az igazi probléma az náluk, hogy a böngésző folyton kiírja hogy a hálózat nem biztonságos például a facebooknál, vagy a youtubnál, sokszor 404-es hibát ír ki, és néztem nagyokat mikor megláttam ezt a kis poe eszközt. Na de így már okosabb lettem. Még egyszer köszönöm mindkettőtök válaszát!
2017. okt. 8. 19:46
 6/11 P.O.C. ***** válasza:
Pontosabban nem modem, hanem egy Access Point, amit ezzel a POE adapterrel táplálnak.
2017. okt. 8. 19:48
 7/11 P.O.C. ***** válasza:
És ez a hibaüzenet szerintem nem a szolgáltató hibája.
2017. okt. 8. 19:49
 8/11 A kérdező kommentje:
Biztos nem a géppel lesz a gebasz, mert az ő gépüknél is ez a hiba üzenet van, és a saját gépemet levittem, ott is ugyan ez fogadott. Szóval vagy azzal a kis tápegységgel lesz a baj, vagy a fent lévő modemmel akkor. Ha kihúzzák a cuccot és visszadugják akkor ideig óráig megint jó, aztán ugyan ezt írja ki.
2017. okt. 8. 19:54
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem a kis kütyüvel lesz a gubanc. Az csak egy elosztó.

A vevőegységgel lesz, ami a háztetőn csücsül. Esetleg

meg lehetne próbálni configolni, ha meg van a típus,

ott van, hogy hogy lehet admin felületre bejutni.

2017. okt. 8. 20:43
 10/11 anonim ***** válasza:
De inkább érdemes a szolgáltatóval konzultálni - ők tudnak ez ügyben segíteni.
2017. okt. 8. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!