100 megás netnél ennyi kell, hogy legyen a letöltési sebességem?
A 100 megás net nem azt jelenti hogy te attól kezdve mindig mindenhonnan 100 megával tudsz és fogsz tölteni, ezt érdemes tudni. Ez a csomag elméleti maximum sebessége amit legjobb esetben elérhetsz, amúgy a valóság valahol a garantált és maximum között lesz amit több dolog befolyásol. Ja és természetesen ez a kábeles kapcsolatra vonatkozik.
Nézz meg többféle kiszolgálót, szolgáltatást hogy milyen sebességeket hoznak. Ha bármelyik is gyors akkor nincs hiba sem.
ahonnan letöltessz tesztfájlt az olyan hely legyen ami adja azt ami a csövön kifér!
kb. garantált, hogy ahonnan te letöltöttél ugyanannyival jönne gigabites nettel is!
Töltsd le a pirossat..
200-as nettel kb 7-8Mb/s értem el! pedig pl. torrenttel elérném a 24Mb/s is mert ott sok szállon megy itt meg csak 1Gb-ot töltessz 1 szállon de el kellene erd simán a 7-8at te is mert 100÷8=12.5
korrekt normális szolgáltatónál úgy jön ki!
nekem a 80/40 garantált de még olyan mélységekig nem sűlyedtem soha!
1 szállon 1 fájlt ritka szerver goja neked odaadni 15-20 Mb/s
Ha külömböző helyekről töltessz le akkor és ha helyenként 2Mb/s 1 fájl 10 fájlt kell tudj letölteni párhuzamosan 2Mb/s sebességgel fájlonként.
"korrekt normális szolgáltatónál úgy jön ki!"
"természetesen a speedtesten is ki kell ugrodjon a mutató 100 Mbps-ig"
Miért írsz h.lyeséget????
A 3 legnagyobb szolgáltató SEM ad akkorát mint te írod.
Telekom - [link]
Garantált 1 megabit!!!!!
UPC - [link]
Garantált 30 megabit
Digi - [link]
Garantált 25 megabit. Egyik sincs a 100 megabit közelében...
A speedtestes mérés pedig azért értelmetlen, mert nem reprezentálja az internethasználatot. Leméred a hozzád legközelebbi szervert és ott jó hogy gyors alig pár kilométert utaztatni a csomagokat. Az internet nem a városodban van, hanem az egész világot el kell érned. Ott pedig ahány kiszolgáló, terheltség, infrastruktúra, annyiféle sebességkülönbség adódhat.
A speedtest mérés arra jó, hogy megnézd tudja-e a maximumot hozni a szolgáltatód (+ e-pénisz), miközben ő eleve nem ígér többet mint a garantált sebesség.
mit írtam? NEKEM a garantált 80/40 MONDOM NEKEM.
szép is lenne ha állandóan csak a garantált környéki sebességet kapná az előfizető.
A garantált arra solgál, hogy csak az alatt reklamálhatsz!
Igen ha megy neki a speedtest 100-al olyankor el is tudja érni a 12Mb/s
ráadásúl kihangsúlyoztam, hogy nem mindegy milyen helyről tölt le!
Errefel meg jön a másik a világ ilyenolyan részével..
nyílvánvaló, hogy egy amerikai szerverről lassú lesz és nem is várható egyik itthoni szolgáltatótól a garantált sem ha szar helyről töltessz le!
Vagy igen? :))) Szerintetek..
Akkor ha Telekom gigabites csomag garantált 300-at ad.. és te nem tudsz csak 10el letölteni szerinted elfogadják a reklamációdat? ,.I.. hidd azt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!