Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » 100 megás netnél ennyi kell,...

100 megás netnél ennyi kell, hogy legyen a letöltési sebességem?

Figyelt kérdés
100 mbps a netem, de amikor töltök le egy fájlt, a chrome azt írja, hogy 1400-1500 kB/s-sel jön lefelé. Namár most a kB az kilobájt, 1400 kilobájt pedig 10,9375 megabit. Ezek szerint csak 10 megabit-tel tud max lejönni egy fájl chrome-ban 100 megás nettel? Nektek hány megás netetek van és mit ír ki amikor chrome-mel szedtek le egy fájlt?

2017. okt. 8. 08:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A 100 megás net nem azt jelenti hogy te attól kezdve mindig mindenhonnan 100 megával tudsz és fogsz tölteni, ezt érdemes tudni. Ez a csomag elméleti maximum sebessége amit legjobb esetben elérhetsz, amúgy a valóság valahol a garantált és maximum között lesz amit több dolog befolyásol. Ja és természetesen ez a kábeles kapcsolatra vonatkozik.

Nézz meg többféle kiszolgálót, szolgáltatást hogy milyen sebességeket hoznak. Ha bármelyik is gyors akkor nincs hiba sem.

2017. okt. 8. 09:20
 2/12 anonim ***** válasza:
Ahogy az első is írta, konkrétan a szolgáltató oldalán tudod megnézni hogy ők mit értenek 100 megás net alatt, vagyis mennyi a garantált sebességed...
2017. okt. 8. 18:16
 3/12 anonim ***** válasza:

ahonnan letöltessz tesztfájlt az olyan hely legyen ami adja azt ami a csövön kifér!

kb. garantált, hogy ahonnan te letöltöttél ugyanannyival jönne gigabites nettel is!

[link]

Töltsd le a pirossat..

200-as nettel kb 7-8Mb/s értem el! pedig pl. torrenttel elérném a 24Mb/s is mert ott sok szállon megy itt meg csak 1Gb-ot töltessz 1 szállon de el kellene erd simán a 7-8at te is mert 100÷8=12.5

2017. okt. 8. 19:02
 4/12 anonim ***** válasza:
Mint írtam a szolgáltatódtól függ. A letöltés maximuma nem úgy jön ki ahogy a 3-as válaszoló leírta! Nem az elméleti maximumot kell - 100 megabit - osztani nyolccal, hanem a garantáltat - amit épp nem tudunk - mert a kettő ég és föld...
2017. okt. 8. 19:25
 5/12 anonim ***** válasza:

korrekt normális szolgáltatónál úgy jön ki!

nekem a 80/40 garantált de még olyan mélységekig nem sűlyedtem soha!

1 szállon 1 fájlt ritka szerver goja neked odaadni 15-20 Mb/s

Ha külömböző helyekről töltessz le akkor és ha helyenként 2Mb/s 1 fájl 10 fájlt kell tudj letölteni párhuzamosan 2Mb/s sebességgel fájlonként.

2017. okt. 8. 19:34
 6/12 anonim ***** válasza:
természetesen a speedtesten is ki kell ugrodjon a mutató 100 Mbps-ig
2017. okt. 8. 19:35
 7/12 anonim ***** válasza:

"korrekt normális szolgáltatónál úgy jön ki!"

"természetesen a speedtesten is ki kell ugrodjon a mutató 100 Mbps-ig"

Miért írsz h.lyeséget????

A 3 legnagyobb szolgáltató SEM ad akkorát mint te írod.

Telekom - [link]

Garantált 1 megabit!!!!!

UPC - [link]

Garantált 30 megabit

Digi - [link]

Garantált 25 megabit. Egyik sincs a 100 megabit közelében...

2017. okt. 8. 19:46
 8/12 anonim ***** válasza:

A speedtestes mérés pedig azért értelmetlen, mert nem reprezentálja az internethasználatot. Leméred a hozzád legközelebbi szervert és ott jó hogy gyors alig pár kilométert utaztatni a csomagokat. Az internet nem a városodban van, hanem az egész világot el kell érned. Ott pedig ahány kiszolgáló, terheltség, infrastruktúra, annyiféle sebességkülönbség adódhat.

A speedtest mérés arra jó, hogy megnézd tudja-e a maximumot hozni a szolgáltatód (+ e-pénisz), miközben ő eleve nem ígér többet mint a garantált sebesség.

2017. okt. 8. 19:52
 9/12 anonim ***** válasza:

mit írtam? NEKEM a garantált 80/40 MONDOM NEKEM.

szép is lenne ha állandóan csak a garantált környéki sebességet kapná az előfizető.

A garantált arra solgál, hogy csak az alatt reklamálhatsz!

Igen ha megy neki a speedtest 100-al olyankor el is tudja érni a 12Mb/s

2017. okt. 8. 19:55
 10/12 anonim ***** válasza:

ráadásúl kihangsúlyoztam, hogy nem mindegy milyen helyről tölt le!

Errefel meg jön a másik a világ ilyenolyan részével..

nyílvánvaló, hogy egy amerikai szerverről lassú lesz és nem is várható egyik itthoni szolgáltatótól a garantált sem ha szar helyről töltessz le!

Vagy igen? :))) Szerintetek..

Akkor ha Telekom gigabites csomag garantált 300-at ad.. és te nem tudsz csak 10el letölteni szerinted elfogadják a reklamációdat? ,.I.. hidd azt!

2017. okt. 8. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!