Ha valakinek E-mailt írok, akkor az kitudja deríteni, hogy helyileg honnan írok, esetleg ki vagyok?
Ez levelezőszervertől függ. Gmail esetén esélytelen, de pl. outlookból magán email-címmel küldve, netán telefonról, elképzelhető, hogy IP cím alapján tud egy kerületet, utcát, de konkrét házszámot nem.
Viszont ha ennyire majrés vagy, miért a "hivatalos" címedet használod? Miért nem csinálsz egy mailfiókot kizárólag társkeresésre és azt átirányítod arra, amit naponta olvasol. Így megkapod ugyanúgy, csak válaszoláshoz kell belépned a társkeresős mailfiókodba.
Semmi extra majré, csak tényleg nem akarom annyira kiadni magam, legalábbis még.
Gmailes vagy freemailes címről írnék.
Viszont úgy tudom valahol meg lehet nézni a kapott levében a küldő IP-címét. A freemailben azt hiszem a forrásoknál, gmailnél még nem néztem. És ha már tudja az IP-met, akkor tudhat többet is, pl. település... Nem? Hát ennek nem örülnék, ez már bőven sok infó.
(Régen próbáltam csekkolgatni a saját ip-met. Más szolgáltató volt, és akkor bár úgy emlékszem nem mindig ugyanazt az IP-t írta ki nekem, de mindre ha rákerestem, akkor az egy fővárosinak látszó cím volt. A szolgáltató központja bp-i volt, és ezek szerint az országban levő összes ügyfele is fővárosinak tűnt így IP alapján.
De most nem így van szerintem. Ugyan nem csekkolgatom már, de pusztán ha csak megnyitom a google-, akkor az mindig jelzi a környékbeli találatokat, valahol mindig látom a nevét egy-egy közeli településnek, néha még pont az is, ahol lakom.... Ebből gyanítom, hogy így már IP-alapján is mutathat a gépezet pontos települést....)
Mit lehet ez ellen tenni??????????
A Budapestes példád volt helytálló, a Google-ös már nem. A Google csak amiatt tud többet rólad, hogy össze vannak kapcsolva a szolgáltatásai és sokkal nagyobb adathalmazból képes dolgozni amit hozzád társít. Legyen az csak egy Androidos telefon amiben van GPS és használod is, vagy a keresési előzmények vagy egyéb tevékenységek ami alapján lekövethető vagy.
Minden más esetben egy másik internetfelhasználó semmit nem fog az IP-címedből kideríteni. Mint írtad, egyedül a tartózkodási hely becsülhető meg, de nem ad garantált találatot. Aki ez alapján von le következtetést az semmit nem ér.
Ettől többet, főleg azt hogy ki vagy, kihez tartozik az e-mail cím azt semmi esetben nem fogja megtudni senki, mivel ezek mind olyan érzékeny személyes adat ami nem nyilvános. A szolgáltatód tudja és ennyi. Még csak a hatóságok sem, a rendőrségnek is a szolgáltatóhoz kell menni és kérni az adataid kiadását. Akkor ehhez képest képzelj el egy mezei internetfelhasználót: semmit nem tud rólad, csak amit te megosztasz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!