Mennyit keres egy youtuber?
Előfordulhat hogy valami véletlen folytán bejön neked, de annyira telített már a paletta, hogy én nem sok esélyt látok rá.
Havi 1 milla átlagos megtekintést kéne produkálnod, hogy egyáltalán megérje, persze főállásszerűen.
0 és 1 millió dollár között havonta.
Biztos több százezren fogják nézni a videóidat, csak mert nyelvvizsgád van.
Most, hogy a Youtube elkezdte a Family Friendly-baromságát (ha van egy fegyver vagy káromkodás a videódban, egy fillért sem kaphatsz érte), teljesen bizonytalanná vált a YT-videósok jövője. De ahogy írták is: már annyira telítődött a piac, hogy szinte lehetetlen egy új szereplőnek betörni.
Inkább valami normális "civil" foglalkozást keress a nyelvvizsgáddal.
Valami újat kell kitalálni, még mindig vannak befutottak. A célközönség még mindig növekszik, ahogy a Baby boomer (akik nem születtek be a technológiai újításokba és nem követték őket) generáció kihal és jönnek a fiatalok akik 5 éves koruk óta a youtube-on függenek.
Egyébként a Family Friendly programmal nem csak az a gond, hogy nem lehet káromkodni. Ha a video címében az van, hogy BATTLE akkor kitilt a bot bizonyos reklámforgalmazóktól, akik már benne vannak a programban.
Már megint csak egyféle bevételről beszéltek... nemcsak a videók előtti és közbeni reklámokból van bevétel (Notino és társai). Ha csak az lenne, szerintem ebben az országban senki nem lehetne főállású youtubber!
Amikor egy cég megkeresi őket, hogy jelenítsenek meg termékeket a videóikban, abból van inkább (több) pénz! Nem véletlenül mennek át páran reklámcsatornába. Ezekről az összegekről azonban nem fognak beszélni, ezért rejtély, hogy mennyit kapnak ilyen együttműködésekért.
Amúgy nem olyan egyszerű az... oké, hogy töltesz fel videókat, de azokra rá is kell találni az embereknek. Én is nemrég kezdtem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!