Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Szerintetek facebookon nem...

Szerintetek facebookon nem divatosabb ez a "nem jelöljük vissza egymást", ha igen mi lehet ennek az oka?

Figyelt kérdés
Régen, amikor még iwiw volt, emlékszem 9-11 évesként egy csomó mindenkit bejelöltem, akit ismertem valahonnan, akár csak távolabbról, volt vagy 400 ismerősöm, és szinte kivétel nélkül mindenki visszajelölt. Most fb-on, nem tudom, h azért-e, mert nincs megadva egyik iskolám se, de bejelölök, már olyanokat, h oszt társak, mondjuk egy csaj, akivel nem szoktam beszélni, de hát 2 éve már oszt társam, erre vissza se jelöl. De már volt, h tanár se jelölt vissza, vagy egy olyan srác, akit eddig bírtam, egyik oszt társamnak volt a haverja, évfolyamtársunk volt, és főleg ő, de már én is egész sokat beszélgettem vele tesin, szünetekben... benne bízok, h nem tudja, h mi a nevem, és mondjuk épp így kissé háttal állok a fotómon, alig látszik, de azért visszajelölhetne. De pld. egyszer kipróbáltam, h az egyik csoportba, ahol hasonló érdeklődésüek vannak mint én, jelöltem egy-két szimpatikus embert és alig jelöltek vissza, pedig kiírja a fb, h én is abban a csoportban vagyok.. lehet csak ismerkedni, barátkozni szeretnék, én az ilyeneket épp ezért mindig visszajelölöm. Én max. akit nem szoktam, az tényleg ilyen full ismeretlen, de ez 100%, tudom, h nem oda jár suliba ahova én, csak valahogy bejelölt, ráadásul szimpatikusnak se szimpatikus, ha példát akarok mondani, múltkor egy ilyen cigánygyerek volt, vagy szoktak ilyen bolgár, ukrán nevű emberek bejelölni, és őket nem jelölöm vissza, mert ők se ismerhetnek sehonnan, sztem csak rámtaláltak és annyi, lehet veszélyes, kamuprofilok. De én egyértelműen látszik, h nem az vagyok, 2 olyan oszt társam is volt, akikkel vagy beszéltem chaten is iskolai ügyben, vagy ők vettek fel az oszt csoportba, de vissza meg már nem jelöltek. Idegeskedni nem fogok ezen, csak nem értem az egészet, és ezt tényleg csak a fbon tapasztaltam, lehet ez olyan szar, h sokszor nem jelzi ki elég látványosan, aztán meg már benne maradok a neked küldött jelölések listájában, láthatatlanul? Egy tanárból mondjuk kinézem, h nem látta ezt, de a többiek...

2017. szept. 18. 16:28
 1/8 anonim ***** válasza:

"h nem tudja, h mi a nevem, és mondjuk épp így kissé háttal állok a fotómon, alig látszik, "

...szóval akkor mennyire vagy azonosítható? Ha nem egyértelmű, az lehet ok.

2017. szept. 18. 21:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Hat van egy jellegzetes szemüvegem, és az látszik hátulról, meg azért én bárkit felismernék egy ilyen képen. De mostmár egész sokan vissza se jelöltek, egyre inkább nem értem az okát, és van aki elég valószínű, h névről ismer. Lehet rájuk írok üzeneten, főleg arra, akit bírtam az évfolyamról, szerintem tuti a nevemet nem tudta még. De azért elég elkeserítő, most volt egy pár régi oszt. társ akit bejelöltem, és ők rögtön visszajelöltek még az este. Szerintem ezeket az embereket vagy nem érdekli, vagy nem akarnak visszajelölni. Ritkább eset, h nem látják, vagy nem ismernek fel névről.
2017. szept. 21. 05:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem tegyél fel egy rendes képet, és a neved is legyen OK. Anonym telefonokat pl én fel sem veszek sokszor, párhuzamba állítva, ha nem ismerem fel ki jelöl be, nem klikkelek. Nem beszélve róla, hogy engem bosszantana egy ilyen kép, amin nem beazonosítható egyértelműen a személy.
2017. szept. 21. 09:47
 4/8 A kérdező kommentje:
A nevem egyértelmű, a rendes nevem. Az iskola nincs megadva, mert lusta voltam rá, meg nem is annyira akarom, a kép nem egyértelmű, talán majd felteszek egy olyat, de nem kell ezt olyan mereven kezelni, most szerintem mindenki profilképe legyen olyan, mint egy igazolványkép? :O :D Amúgy akivel már beszéltem, látott, egy osztályba jártunk, járunk, annak valszeg hátulról ismerős vagyok, mert csak ilyen féloldalas. De nem hiszem, h leesne a karikagyűrű az ujjáról ha visszajelölne.
2017. szept. 21. 20:52
 5/8 anonim ***** válasza:
D
2017. szept. 21. 21:49
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja, és amúgy olyan nevem van, h Magyarországon nincs még egy valakinek ilyen.
2017. szept. 23. 04:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Az iwiw idejében még ujdonság volt, tetszett az embereknek a sok ismerős. Legtöbben arra törekedtek, hogy minél több legyen. Mostmár úgymond ésszel jelölnek ismerősnek embereket.

Én spec olyanokat jelölök be, aki: vagy mindennapi kapcsolatban vagyok vele, és ott is kommunikálunk, vagy régi barátra ott találok rá, vagy szintén régi ismerős, már nem vagyunk beszélő viszonyban ,de a régi idők miatt érdekel mi van vele. Tehát csak azért mert ismerek egy embert, nem jelölöm be, ha épp lényegében különösebben nem érdekel mi van vele, nincs semmi kommunikáció köztünk. Jó, mondjuk ha engem egy ilyen emberke bejelöl, akkor azért visszaigazolom, de én magamtól nem jelölném be.

2017. szept. 23. 23:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Ezt egyébként én is így gondolom, oszt társakból se csináltam nagy ügyet, h bejelöljem őket, most jelöltem be néhányat, de ink csak mert szimpatikusak voltak. Szerintem is ez így megváltozhatott, ha én is bejelölnék minden ismerősöm, egyátlalán ki az akit ismerek, mitől számít valaki ismerősnek ugye?, akkor többezer is lehetne. De kb. ahogy te írtad, barátokat jelöltem be csak eleinte, aztán most megtetszett, h régi általános iskolás oszt társakat bejelölök, akik érdekeltek onnan, de lehet nem beszélünk sokat, de érdekel, aztán bejelöltem így pár oszt társat is, de volt aki nem jelölt vissza, és csak ezért kérdeztem. Meg mert nem tudom, mert a fb már többször hallottam, tapasztaltam, h sz*rakszik, pld. h zölden jelez valakit, amikor ő nem is elérhető, nem jelzi ki, h bejelöltek stb-stb. Ezért is érdekelt mi lehet az ok.
2017. szept. 25. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!