A weboldalam minden oldalára ki kell tennem a cookie figyelmeztetést?
Weboldalt készítek és most tartok ott, hogy majdnem teljesen kész vagyok, de addig nem akarom elindítani a Google Adsense-t meg a Google Analytics-et amíg rendesen meg nem csinálom a cookie figyelmeztetést. Nem akarom, hogy megbüntessenek.
Volt ahol azt olvastam, hogy csak cégeknek kötelező kitenni, de volt ahol azt olvastam, hogy minden EU-s weboldalnak. Nem cég vagyok.
De ha ki is kell tennem, még akkor sem tiszta, hogy nekem most a weboldalamnak minden oldalára el kell helyeznem egy figyelmeztetést? Nevetséges ez az egész törvény...
A válaszokat előre is köszönöm!
ez egy fotós oldal, nem reklám, csak a megértés megkönnyítése miatt linkelem, nem kötelező rákattintani.
ez a kezdőlapom, ide ki is tettem a figyelmeztetést: [link]
de mivel ez egy fotós oldal, remélhetőleg lesznek képek amiket valaki megoszt valami közösségi oldalon, de azt valószínűleg az oldalam képnézegetőjéből fogja megtenni.
mint pl ez: [link] fullscreen-page/comp-irkm5hav/0bbbc4e9-308a-4225-94e3-79b320502a41/9/%3Fi%3D9%26p%3Dq17v5%26s%3Dstyle-j7bv6y42
ha valaki ezen a linken keresztül jut el először az oldalamra most akkor nekem oda is ki kéne tennem a figyelmeztetést? ezt most akkor hogyan tudom megcsinálni több száz kép esetében?
gondoltam arra is hogy szerkesztek még egy menüpontot, elnevezem Cookie Compliance, vagy privacy policynek, és ott hagyom a figyelmeztetést, mert a menü minden oldalon megjelenni, kivéve ha a kép teljes képernyős módban van megnézve, de azon meg úgysem lesz adsense, én meg nem használok cookiekat hogy abból én gyűjtsek adatokat, szóval elvileg arra nem kell.
de van még valami amit nem értek, elvileg a figyelmeztetésnek előbb kell megjelennie mint ahogy a cookie rákerül a látogató számítógépére. fogalmam sincs hogy azt hogyan csináljam, mert ugye egy html kód nem fogja megakadályozni azt hogy a cookie lementődjön.
sok hűhó semmiért, ez a véleményem erről a törvényről. minden weboldal használ cookiekat, fölösleges is kiírni. aki nem szeretné őket használni az ne üljön gép elé...
Kedves Éva!
Igen, sok hűhó a semmiért. :)
Alavetően az lenne az igazi, ha lenne egy darab index fileod, és minden azon az index fileon keresztül történne, a linkeket alapján meg htacces segítségével paraméteresen töltenéd be az oldalakat, így az index.html-ben csak egyszer kell elhelyezned dolgokat, mint pl azt a részt, ahol elkell fogadni a cookiet. És ja, elméletileg mikor elfogadja, akkor ajaxal be tudod állítani szerver oldalon, hogy onnantól kezdve működjön csak a session. Gondolom. Egyébként tetszik az oldal, egy-két apró megjegyzésem van, ami nem tudom hogy egyébként érdekel-e
1. szerintem nincs sok értelme annak, hogy a wlcome-ra kattintva visszajussunk az "enter the site" oldalra, ami nem tudom hogy miért nagyobb, mint amekkorát a böngésző egy oldalon meg tud jeleníteni.
2. Miért jó neked az, hogy csak úgy simán le lehet tölteni a képeidet?
3. Az about me-t el ne felejtsd kitölteni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!