Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Telekom 1000 mbit/sec netet...

Telekom 1000 mbit/sec netet elbírná-e ez a gép?

Figyelt kérdés

Hamarosan jönnek kicserélni a routert, tehát azzal nem lesz gond, mivel az jelenleg is az övüké. A számítógépre lennék kíváncsi, hogy az előzetes felmérésnél miket néznek.

Gép:

Ati HD 5570 1 GB

4 GB RAM

AMD Phenom II X4 B55 (2*3,3 Ghz)

1 TB HDD

2017. szept. 8. 16:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Általában nincs különösebb gépigénye egy hálózatnak. Max annyi még, hogy az adott tároló írási sebessége legyen annyi legalább amennyi a letöltési sebességed. A te esetedben, mivel az 1000MBit/s a letöltési sebességet mutatja ezért ez 125MB/s letöltési sebességnek felel meg, azaz 125MB-ot fogsz letölteni másodpercenként. Legyen képes ennyit írni a tárolód is másodpercenként. A másik pedig, hogy az alaplapod legyen képes kezelni ekkora sávszélességet. Jó volna tudni az alaplapod típusát mivel gyanítom neked integrált hálózatvezérlőd van. A gyártó oldalán utána lehet nézni, hogy ez az integrált vezérlő mekkora sávszélességű netet képes kezelni.
2017. szept. 8. 17:13
 2/10 anonim ***** válasza:
52%
Nem. De aki 1000Mb/s netet rendel, az nem csak 1 eszközön használja amúgy sem. Ez arra jó pl., hogy 3-4 eszköz is egyszerre töltsön lefele, nagy sebességgel.
2017. szept. 8. 17:14
 3/10 Dongaben ***** válasza:
100%
Alaplap, háló-kártya? Pont a lényeget nem írtad...:( Amúgy: bírná, csak nem biztos, hogy teljesen ki tudnád használni...
2017. szept. 8. 17:15
 4/10 anonim ***** válasza:
52%

Csak háttérinfónak:

Mióta van a diginek 1000-rese, kérhetném.

Nemtettem, mert nincs értelme, 100-on vagyunk. Kivárom azt a néha akár 7-10 percet is, amig letölt egy nagyobb film.

Ez az egyetlen, ahol "lassú"-nak érzem a 100-at.

2 gép 3 telefon összesen 1000 torrent

2017. szept. 8. 17:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Az alaplapot hol tudom megnézni?
2017. szept. 9. 13:03
 6/10 A kérdező kommentje:

Integrált LAN sebessége 10/100 Mbit/s

Ezt adta ki ehhez az alaplaphoz

2017. szept. 9. 14:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Szóval nem elég rá a géped. Nem képes kezelni a hálókártya 1000MBit/s-os netet.
2017. szept. 9. 18:30
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyébként meg. Ha leszedsz egy Aida64-et az kimutat mindent. Viszonylag könnyű ingyen is beaktiválni, de lehet próbaverziót is használni arra az egy alkalomra, már ha csak 1x használnád. Ez megmutat neked mindent. Videókártya, processzor, ram, a ram melyik foglalatban van (DIMM), hőmérsékleteket, alaplap típust, alaplap bios-ának a verziószámát stb... Rendkívül részletes program, pár hardvertesztelő funkció is van benne. Pl ezek: háttértároló sebességmérés, gyorsítótár és memória sebességmérés, GPGPU sebességmérés, monitordiagnosztika, rendszer stabilitásteszt, AIDA64 CPUID. Utóbbi, ez a CPUID csak információkat ír le a processzorodról. Ha van, akkor azt is leírja, hogy az IGP (Integrated Graphics Processor, integrált "videókártya" magyarul) aktív-e vagy sem, azaz használatban van-e vagy sem. Használd ezt a programot legközelebb ha hasonló kérdésed adódna és akkor még gyorsabban fogunk tudni segíteni :)
2017. szept. 10. 12:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Pl: a legutóbbi verzióhoz (5.92.4300) ez a termékkulcs működött: UUFB1-4RYD6-9NDNG-7DM94-UBIKV Amúgy vicc a licenc védelme ennek a programnak, egy youtube videó komment szekciójából bugáztam ezt is :D
2017. szept. 10. 12:37
 10/10 anonim válasza:
Fog működni, de nem tudjuk, hogy online akarsz játszani vagy mi a célod. Szerintem egy 100-as net bőven elég mindenhez. Nekem volt 5mb/s netem még régen. Ps3 online tudtam vele játszani... Szóval nekem most van egy 50-es bőven elég több eszközre
2017. szept. 11. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!