Kinek volt valamilyen kapcsolata a Wikipédiával?
Figyelt kérdés
Bizonyos szócikkek hibás elemeket is tartalmaznak. Szeretném ezt jelezni, de a hozzájuk tartozó alkotó műhelyek és szerkesztők számomra teljesen elérhetetlennek tűnnek. Tudom a vitalap lenne az egyik lehetőség, amit én nem találok szerencsés ötletnek. A regisztráció hogyan és hol történik itt? Kérem írjátok meg tapasztalataitokat, amit megköszönnék.2017. szept. 3. 15:14
1/7 anonim válasza:
Én megpróbáltam beleírni magam, de nem sikerült.
2/7 anonim válasza:
Én egyszer belejavítottam egy cikkbe és 1-2 nap múlva már benne volt a javításom
3/7 anonim válasza:
Miért nem jó a vitalap? Van amúgy kocsmafal is, ha tömeges hibáról van szó, ott is felhívhatod rá a figyelmet és többen látják majd.
4/7 Phoney válasza:
Amelyik szerkesztőt érdekli a téma, annak valószínűleg a figyelőlistáján van az adott szócikk, szóval fogja látni, ha odaírsz valamit. Amelyiket meg nem érdekli, azt kár zaklatnod a témával. Ha senki nem reagál a vitalapra, akkor leginkább rád hárul a nemes feladat, mivel a Wikipédián senkinek nem kötelessége szerkeszteni.
A műhelyek és a szerkesztők vitalapjára egyébként pont ugyanúgy tudsz írni regisztráció nélkül is, bár regisztrálni egyébként érdemes, mielőtt bárhová írogatnál, mert nem árt, ha a hozzáaszólásaidhoz tartozik egy állandó név is. („Fiók létrehozása” a lap tetején.)
5/7 anonim válasza:
Én aktív magyar wikis vagyok, próbálok minél több szócikket megírni, hogy egy kicsit bővüljön - persze még így is elenyésző a magyar wikipédia az angolhoz képest. Általában zenei témájú szócikkeket írok (együtteseket leginkább), de írtam már sok sorozatos, filmes, színészes és céges szócikket is. Hogy az adminok nincsenek megelégedve velem, az enyhe kifejezés... :)
6/7 anonim válasza:
Pluszba javítgatom még a saját és mások szócikkeit is - abban a témában, amelyben érdekel, természetesen.
7/7 anonim válasza:
Nekem olyan kapcsolatom van a wikipédiával, hogy hét évig szerkesztettem. Eleinte IP-címmel, majd fiókkal. Az elején jó móka volt, élveztem, hogy egy csomó új cikkel bővíthetem, aztán egyre inkább meguntam. Mert rájöttem, hogy hiába írok, attól még csomó minden hiányzik. Egy csomó fontosabb, érdekesebb, értékesebb téma. Ehhez képest a focisták, celebek, mellékutak, buszok, önreklámok, szubcsonkok, gépi fordítások, ismeretlen orvosok/tanárok, érdektelen egyértelműsítő lapok, stb. mindennapos módon szaporodnak. Ráadásul egy csomóan magas lóról beszélnek...nekem ez nem kell. Úgyhogy otthagytam az egészet és vissza sem néztem. Mindig az angol wiki volt a kedvencem, ezután még inkább. A magyar wikit olvasva amúgy is leginkább fanclub/adatbázis érzésem van, nem igazán érzem úgy, hogy egy enciklopédiát olvasnék. Persze az angol wikin is van tématúlburjánzás, de azért akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!