Webcímek közül melyek azok a felsőszintű tartományok (top level domains), amik alatt elérhető weboldal fut?
Olyasmire gondolok, mint a "www.hr".
Csak top level domain van - a www-n kívül -, nem tartalmaz a cím second-level-domain-t, mégis egy létező, böngészőből megnyitható weboldal.
Léteznek még ehhez hasonló, extrém-rövid weboldalak A Publikus Internetbe'?!
Namost...
... ez egy ROPPANT NAGY ÁTßASZÁS VOLT!!!
=(
>( !!
Az elsődleges domain címek tartalmaznak valamit, egy pontot és egy végződést.
pl: magyarorszag.hu startlap.hu ize.hu gumicsizma.hu gyakorikerdesek.hu
Mit szeretnél megkérdezni?
Mit szeretnél megkérdezni?
>(
Most direkt vagyok bosszantva, vagy véletlenül?
Aztat: Létezhet olyan weboldal, ami nem [link] hanem simán http://tartomány?
Mondjuk úgy, hogy megtudtam, miszerint a www az egy aldomain, nem pedig a gerinchálózatra való utalás - révén ebben a tévhitben voltam -, elvileg ha létezne, elég röhelyes lenne, hogy mondjuk annyit beírok a böngészőbe, hogy cz és máris feljön csehszlovákia weblapja. :)
A rövid válasz: nem, nem létezhet.
A hosszú válasz: a domain név 3 részből áll. Felső szintű tartományból (TLD - pl hu/com/net), másodszintű tartományból (SLD - pl gyakorikerdesek/google), és aldomainből. Ez utóbbi elhagyható, mert az alapértelmezése a www, és ha nincs külön jelezve, ezt veszik figyelembe a szerverek. Persze egy URL cím sokkal több dologból is állhat, de ezek opcionálisak. Vagyis egy webcím meghívásához minimálisan egy felső és egy másodlagos tartománynevet meg kell adnod (ponttal elválasztva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!