Mit tegyek ha idegesítő adware ablakok lepték el a chrome-ot?
A Facebook-ot, a You tube-ot, és úgy minden második weblapot. Facebookon azon túl hogy a hírfolyamot 4-5 bejegyzésenként megszakítja valami idegesítő hirdetés, olyan pofátlanok hogy még a chat ablakokat is kitöltik, és nem lehet azokban írni, vagy üzenetet olvasni. Szerencsére messengerből még lehet gond nélkül írkálni.
Valamint a gép is lassul tőlük.
Rendszeresen dob fel olyan weblapokat is a böngészés során a gép, amikről vissza kell lépnem ha folytatni akarom a böngészést.
Tegnap installáltam a uBlock Origin-t, azóta valamivel kevesebb adware van, de még mindig sok, és még mindig elfoglalják a facebook chat ablakot.
Előre mondom, hülye vagyok a gépekhez, tegnap is legalább 2 órás küzdelem volt hogy facen ismerőssel megvitassam mi is van, és lépésről lépésre küldtem neki a képernyőről készült print screeneket, hogy hol is tartok éppen.
Kinek mi vált be? Mik a tapasztalatai?
Holnap szabadnapom van, szerintetek elvigyem valami PC szervízbe, vagy valami egyéb szakemberhez? Megéri fizetni a gép javításért, vagy ingyen is el lehet intézni ezt a problémát?
Unatkozó gyökér 12 évesek kíméljenek.
Köszönöm
Talán egy szoftver vagy bővítmény telepítésekor fölkerült egy ( több ) reklámprogram is.Ha van valamilyen ismeretlen programod ( Programok és szolgáltatások menü ), nézz utána, és távolítsd el, amennyiben nincs szükséged rá.
Érdemes lehet lefuttatni a Malwarebytes és/vagy Malwarebytes AdwCleaner programot.
Nem olyan családba születtem ahol a 10 éves kölök elé tolják az asztali számítógépet, és neki ez alap. Egész konkrétan 1 éve van saját gépem, amit a facen, you tubeon, gmailen és wikin kívül semmi másra nem használok, mert baromira nincs szükségem másra. Ha orvos lennél akkor leb[]sznád a betegeidet is hogy lehet olyan felelőtlen hogy pl eltöri a karját?
Na mindegy, a többiek hasznos válaszaira reagálok inkább.
2-es válaszoló: Az nem okoz gondot a gépnek ha egyszerre több ilyen program fut rajta?
3-as és 4-es: Ezek blokkolnak is, vagy csak ellenőrzik a gépet, és jelzik a programokat?
Köszi
Mint belapus és a #3-as/#6-os hozzászóló jól rávilágított: valamilyen kártevőt nyelhettél be.
Ezért ellenőrizd le a géped több féle kártevőkeresővel (külön-külön: (feltelepíted az egyiket, futtatod, majd ha végzett a dolgával, eltávolítod) - lehetőleg csökkentett módban, kikapcsolt rendszervisszaállítás mellett - vagy valamilyen bootolható (pendrive-ról indítható) programmal.
Illetve érdemes a böngésző(i)det gyári alapbeállításokra visszaállítani.
Ezekhez javaslatokat az alábbi topik:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__..
#4-es hozzászólásában írtam.
Letöltöttem ezt a Malwarebytes dolgot, most meg ennek jelenik meg állandóan az ablaka a jobb alsó sarokban.
Azt hogyan lehet beállítani hogy ne jelenjen meg, csak szépen csöndben végezze a dolgát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!