Miért nem lett gyorsabb az internet sebessége?
30MB-ről 120-ra váltottunk, de a speedtest csak ennyit mutat: 37 le és 10 fel, ami tényleg több ebből is következtettünk hogy meg kaptuk a 120-as netünket, meg hogy gyorsabb a letöltés és feltöltés egy picit. A router újra lett indítva de nem lett jobb, hogyan érhetjük el a 120Mbps sebességet?
technicolor tc7200 a router neve
Elhiszem, de nálunk ez a router a 30-as netet tökéletesen vitte, lehet feljebb már nem sikerül neki, amúgy hallottam róla hogy nem egy nagy szám router, de ezek szerint csak nagy sebességnél van gond vele.
Nem 100-as szöget nem pazarlom ilyenekre, majd felhívom őket ha meg visszautasítják akkor elküldöm őket és veszek egy jobb routert mert úgyis kell még egy a hatótávolság miatt az egyik eszközre, amit amúgy is külön wifire kell kötni.
“Szerintem a tesztet félre érted, Mbit/s nem ugyan az mint az MB/s mert 120MBit/s az 15MB, tehát 15 megát tudok letölteni másodpercenként vagyis egy 15 megás fájlt 1 másodperc alatt lehet letölteni egy 120 megás nettel.“
“120MBit/s az 15MB” ennek semmi értelme. 120MBit/s az 15Mbyte/s. Azaz az egyik mértékegység MBps a másik Mbps. Te meg össze vissza kevered a kettőt...
Nem, nem keverem össze a kettőt 120Mbit/s-sel tudsz 15MB/s-t elérni csak nálam lemaradt a /s, ennyi.
"Te nem írod jó, mert az egyik Mbps, a másik MBps. Nem MB és MBps, mert az ugyanaz..."
Itt nálad pedig a második mondat így szól: "Nem MB és MBps, mert az ugyanaz..." Te se mondasz igazat, MB és MBps nem ugyan az, egyik az időt másik a tárhelyet méri.
Remélem tisztáztuk és legyél szíves a kérdésre válaszolni, nem vitatkozni fölöslegesen, el lett írva ennyi! Kis logikával rájön az ember és nem cáfolja azt ami igaz.
"Kis logikával rájön az ember és nem cáfolja azt ami igaz."
Ne a válaszolóknak kelljen rájönnie arra, hogy te mit akarsz kérdezni. Magyarázol összevissza a megákról, anélkül, hogy hozzátennéd, hogy bit vagy byte, és még meg vagy sértődve.
Az internetnek nincs sebessége. Te most azért fizetsz a szolgáltatónak, hogy az ő gépétől a te gépedig nagyobb legyen a sávszélesség. Az internet többi részének sávszélességére ez semmilyen hatással sincs.
Kedves utolsó! Miért kell offolni?
Mit akarok kérdezni? ott van fent a kérdés szépen le van írva: "hogyan érhetjük el a 120Mbps sebességet". Erre te vagy a második ember aki a megákkal van elfoglalva!
Nem magyarázok össze vissza, a kis "b" az a bit, a nagy "B" az a bájt, minek írjam ki az egészet ha lehet rövidíteni?
Tessék most leírom ahogy kívánod, mert alacsony intelligenciával csak a kötekedés megy...
120 Mbps (120 Mbit/s) sávszélesség = 15 MByte/s, tehát másodpercenként 15 MEGABÁJTOT lehet letölteni, tehát 1 másodperc alatt egy 15 MB-s (MegaBájtos) fájlt 1 másodperc alatt lehet letölteni (ez csak elméleti, mert ugye az is idő, mire kapcsolatot teremt a két gép tehát reálisan 2-3 mp, vagyis másodperc lesz, de nagyobb fájlnál már mondhatjuk hogy a kapcsolódási időt nem kell figyelembe venni, mivel ingadozni fog a letöltési sebesség, le és fel).
Sávszélességet az emberek kb 80%-a sebességnek mondja, mert az átlag ember ilyen, hogy az érdekli milyen gyors a net, nem véletlen írják ki a honlapok hogy sebességmérés...
És hogy a vitába miért mentem bele, az csak ezért van: Választanom kellene a lefele mutató kezet, csak az a baj sok haver úgyis a zöldre kattint így én megint semmit se érek, ezért kiállok azért amit mondtam!
##########
Az értelmes válaszokat köszönöm és ha valaki keresné, mi a válasz itt a sok értelmetlen kommentben, mert páran nem bírtak magukkal azoknak írom, hogy egy új routert érdemes venni. (Fenti kommentek alapján)
##########
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!