Szerintetek is nagyon béna, lassú tákolmány a Facebook?
Minél több felesleges program és szolgáltatás indul egy minél kisebb teljesítményű gépen, annál körülményesebb és lassabb lesz a rendszer rendelkezésre állása, akár több perc is lehet a bejelentkezés után. Ennek nincs köze a Facebook vagy akármilyen online weboldalnak, kivéve ha te akkor kezded indítani a böngészőt és a weblapokat amikor a gép még javában indítgatja a sok programot.
Az amit tapasztalsz nincs a Facebooknak köze hozzá, hanem a gépeknek.
Az igaz, hogy van, amikor rögtön indulás utána a böngészőt, majd a Facebookot nyitom meg. De más weboldalak nem ilyen bénák. A Youtube is borzalmas lett, csupa erőforrás igényűek azok a műveletek, amik régebben simán mentek. De az még gyorsabb géppel jól használható.
Szerintem szerver oldalon intézi a Face a lassú műveleteket. A rákattintást érzékeli, de mire csinál is valamit, az borzalmas.
Hidd el, nem a szerverekkel, azaz a backend-del van a probléma - az villámgyors. Jelenleg azt kell, hogy mondjam, hogy övék a legjobb(!) kommunikációs rendszer a világon. Igen, a google-t is verik, teli vannak saját fejlesztésekkel, erről beszámolnak konferenciákon, jó részük opensource is lett...egyszerűen nincs jobb ma a világon.
Te is könnyen letesztelheted a linken, amit írtam. Ott nincs lassú javascript, ami a gépedet terhelné.
Az egyik AMD Athlon(tm) 64 Processzor 3800+ 2.40GHz, 4 GB Ram (Win7). Erről vagyok most, a többit fejből nem tudom. Ez a leglassabb gép.
Két másik gép érezhetően jóval gyorsabb (az egyikben kétmagos a processzor, talán a másikban is), de a Facebook nem gyorsabb rajta. Vagyis a lassú műveletek ugyanúgy lassúak a Facebookon ott is.
Ezen a gépen a Youtube is kicsit döcögve megy (pl. a képek megjelenítése), a többi gépen simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!