Mi lehet az oka, hogy villámcsapás óta nincs internet?
Figyelt kérdés
Tesómék házától nem messze becsapott egy villám, elszállt az internetük. Hívtak szerelőt, azt állapította meg, hogy csak a routert vágta tönkre. Vettek egy új routert (TP-LINK TL-WR841N) telepítettem, de továbbra sincs net. Tesóm azt mondta, hogy akkor a szerelő kipróbálta a modemből a laptopba dugta a netkábelt és akkor volt net. Én is kipróbáltam, úgy sincs. Nem vagyok egy nagy szaki, routert már többször telepítettem, de az h közvetlen a modemből sem jön internet szerintem a modem hibája lehet. T-home van náluk amit nem ismerek, szükséges valami különösebb beállítás telekom esetében?2017. júl. 13. 18:02
1/4 anonim válasza:
Modem-router kombinált készülék?
Újraindítást próbáltátok?
2/4 pinkpancser válasza:
Alalplapon is elszállhattak a védő ellenállások. Ha tudod, próbáld ki PCI vagy USB hálókártyával!
3/4 A kérdező kommentje:
1. válaszoló: igen!
2.: a laptop szinte sosincs áram alatt, mert szökő évente veszik csak elő, így a villámcsapás idején sem volt.
2017. júl. 14. 06:11
4/4 pinkpancser válasza:
Ha kábellal használod a netetakkor hiába van kihúzva a tápkábel, mert a router felől is jöhet túlfeszültség! Ha viszont wifivel használod akkor a router wifi beállításait kell megnézned (ha kábellal ment a szerelőnek a net).
Egyébként a 841n az nem kombinált, hanem csak router. Modem külön kell elé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!