Mit tehetek, ha elfelejtettem a Wifi jelszavam?
Reseteld a routert.
Ezután az alapértelmezett felhasználó-jelszó párossal tudod elérni az adminisztrációs felületet, ahol beállíthatod többek közt a wifi jelszavát.
Sajnos olyan sort, ami csak számokból állt, egyet találtam, az 11 jegyű volt, és nem működött...
Hogy tudom resetelni a routert?Ha reseteltem, a wifi jelszón kívül milyen beállításokat kell majd még elvégeznem?
Egy apró lyukban kell lennie a reset gombnak, általában a router hátoldalán. Valami vékony tárggyal tudod csak megnyomni, pl. egy tollal vagy tűvel. (ha leírnád a pontos típust, akkor pontosabbat is lehetne írni...)
Hogy miket kell még beállítani az több dologtól függ. Többek közt az előfizetésed fajtájától vagy hogy kellenek-e egyéb beállítások (tűzfal, port forwarding stb. stb.)
De amúgy ugyanazokat a dolgokat kell beállítani, mint amiket a beszereléskor beállítottak.
Ha beszereléskor csak összedugták és már ment is, akkor semmi mást nem kell beállítanod a wifi jelszón kívül.
Ennyi infóból csak ilyen általános dolgokat lehet írni. Remélem azért segített.
win + R
cmd /k netsh wlan show profile <hálózat neve> key=clear
A "key content" sorban találod a jelszót.
Ettől talán egyszerűbb így
https://www.youtube.com/watch?v=f4Ryua6lxWY
Angolul beszél, de nem kell tudni angolul, csinálod ugyan azt amit a videóban csinál, kb 5-6 kattintás és máris megvan a wifi jelszód. Természetesen az érintett laptop legyen felkapcsolódva a wifire.
És ha megvan a jelszó írd rá egy papírra és celluxal ragaszd rá a router aljára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!