Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért rontja le a YouTube a...

Miért rontja le a YouTube a 1080p felbontású video minőségét feltöltés után?

Figyelt kérdés

videoim a következő paraméterekkel készülnek:

1080p

60FPS

MP4 formátum

Videoszerkesztés a VideoPad Proffesional 5.03 verzióval, a paraméterek továbbra is:

1080p

60FPS

MP4 formátum (de próbáltam már WMV, .FLV)

encode: H.264 (de próbálkoztam már H.265 és MPEG -vel)

A problémám, hogy a youtube-ra való feltöltés után katasztrofális minőségüek lesznek a videok, miközben a youtube szerint 1080p60 felbontásban csodálhatom a tartalmat. Egyébként próbálkoztam a nyers videó feltöltésével is, tehát semmi utómunka, tényleg semmi, de az eredmény sajnos így is élvezhetetlen :/

Van valakinek esetleg valami jó ötlete annak érdekében hogy én is szép felbontásban tudjak feltölteni, mint sokan mások? Mit ronthatok el esetleg?

2017. júl. 8. 12:30
 1/6 Koplárovics Béci ***** válasza:

Nem valósidejű az átkódolás a feltöltés a youtube által használt formátumban. Ehhez tökmindegy miben töltöd fel, ő ellenőriz és kódol. Szóval valószinűleg csak nem vársz eleget.

Se beállítást nem változtattam, se rendszeres feltöltő sem vagyok, és így is simán felmegy a 4k is ha úgy van (igazából állítva felvett 1080p-t vesz 4k-nak). És meg is jelenik abban a minőségben. Csak nem azonnal. Pár perc, pár óra, pár nap...

2017. júl. 8. 13:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, a youtube ra totál mindegy mit raksz fel, mennyire csúcs száz gigás minőséget, ő akkor is a saját beállításai le kódolja. Nem szeretet szolgálat a youtube, naponta terabytenyi videókat töltenek fel, így is merevlemezek tízezreire van szükség, hogy a több száz millió videót eltárolják, jó hogy lerontja amennyire csak tudja, hogy spóroljon pár petabyte tárhelyet.
2017. júl. 8. 14:17
 3/6 A kérdező kommentje:
@K.Béci: köszi a választ, nem tudtam hogy itt nem valós időben történnek a dolgok, szóval ezen ne múljon várok én pár órát, de akár napot is. Ettől függetlenül továbbra is bennem van a félsz, hogy vmiért nem járok sikerrel. Ne legyen igazam.
2017. júl. 8. 15:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Sok video feltöltőjeként azt tapasztalom, hogy a YouTube egyszerűen lebutitja a feltöltött videokat. És valóban tök mindegy, hogy milyen fájlban és hány MB vagy GB tartalommal töltöd fel. Az utóbbi időben már csak 4K videokat töltök fel. Pl. egy 20 perces 8,5 GB-nyi videot lebutit (a 3840x2160-as pixelszám marad, de információkat vesz ki belőle) és ha visszatöltöm, akkor 5-6GB közöttit kapok. Tehát semmit sem rontasz el, nem tudsz mit tenni, békélj meg ezzel az ingyenes szolgáltatással, örülj, hogy ilyen is van.
2017. júl. 9. 09:10
 5/6 A kérdező kommentje:

értem én hogy lebutítja, meg természetesen kompromisszumokra is képes vagyok, hiszen ingyenes stb.

a gondom az, hogy tényleg élvezhetetlen képminőséget produkál. Miközben azt látom, hogy tűéles videók kerülnek fel más feltöltök által.

4K-val nem is merek próbálkozni már..

Szívesen küldök egy mintát privátban.

Még egy dolog, amit nem említettem, mert nem gondoltam, hogy befolyásoló tényező. Németországban vagyok. Lehet esetleg ez az ok? mert hogy itt szarabb a net. De ezzel együtt is arra gondoltam, hogy max lassabban megy a feltöltés- Tegnap lemértem a le és feltöltést: 14/1 lett a vége.

2017. júl. 9. 11:09
 6/6 Foxwas válasza:

Szia

Azért amiért minden megosztón... Valószinüleg az eredeti fájl mérete kisebb volt... minél többet fogod javítgatni a fájlt annál roszabb lesz a végeredmény...

a foxvideo.tv-n is ésrevettem ha javitom a fájlt akkor lejebb veszi a febontást az ö konverterük ha semmit nem csinálok vele akkor elöfordul hogy szebb lesz a végeredmény mivel ott is hasonló konvertálást használnak gyanitom... bár én laikus vagyok de mikor game playeket csináltam akkor is ha csak simán feltöltöttem akkor jó volt de ha szépiteni akarok a dolgon akkor visza nyal a fagyi :D

2019. dec. 15. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!