Windows 10 átvitele másik számítógépre? - bővebben lent az okáról
Sziasztok! Adott egy laptop, amin Windows 8 volt eredetileg, és azt frissítettem Windows 10-re, mikor ingyenesen lehetett élni a lehetőséggel. Nos, azóta a laptopom eléggé leamortizálódott, így vettem egy új számítógépet, rendszer nincs rajta.
A kérdésem az lenne, hogy megoldható lenne-e, hogy a laptopon használt Windows 10-et tudjam használni az új számítógépen? A laptopot visszaállítanám Windows 8-ra (azt még megtudnám oldani), és akkor az új gépre feltelepíteném a Windows 10-et, illetve hogy automatikusan aktiválni tudjon, bejelentkezek a MS fiókba. Vagy rosszul gondolom a menetét a dolgoknak?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat! :)
Ha jól értem, előre telepített, tehát OEM licencet akarsz átvinni új gépre. Ilyet hivatalosan nem lehet, az OEM licencet csak azon a számítógépen legális használni, amire először volt telepítve. Persze el tudom képzelni, hogy működik, csak elméletileg nem szabad.
A fentiek ellenére én nekiállnék, de nem számítanék arra hogy sikerül. Jó esély van rá, hogy licenc vásárlására (vagy nem jogtiszta módszerekkel történő aktiválásra) leszel kényszerülve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!