Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » E-bay -ról való vásárláskor...

Pszicho88 kérdése:

E-bay -ról való vásárláskor milyen vámok, plusz költségek terhelik az árut?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

E-bayról vásárolnék.

Már elolvastam az agytágítót, de nem értem.

[link]

Addig tiszta, hogy EU -n belül nincs vám és ingyenes a szállítás.

Cég - magánszemély között (pl. ebay-ről rendelt áruk):

0 - 22 € (~6.204 Ft) között vámmentes

22,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli

150,1 € felett kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli

Ezt is értem.

"UPDATE 2017:

A Magyar Posta vámkezelés díja: bruttó 2.500 Ft

A futár (DHL) vámkezelési díja: nettó 6.000 Ft

(Ezt minden vámolt - értsd. akár "csak" ÁFA fizetős csomag esetén is fizetni kell!)"

Van valami módszer, hogy ezt elkerüljük?

Nagyon sok ez az összeg, 8500 Ft. Ha sok dolgot rendelek különböző helyekről, akkor ez az összeg mondjuk 5 tételnél 5X 8500 Ft?

Van olyan módszer, hogy ne kelljen ennyit kifizetni és olcsóbb legyen a vám?

"Cég - magánszemély között (pl. ebay-ről rendelt áruk):

0 - 22 € (~6.204 Ft) között vámmentes "

ezen összeghatárig valóban vámmentes, nincs plusz rejtett költség?

Tudom, hogy paypal -al kell fizetni.

Hogyan kell fizetni a vámot és mikor? Addig világos, hogy kifizetem az árut, de a vámfizetésre mikor kerül sor és hogy értesítenek róla?

Köszönöm.

2017. jún. 28. 02:53
 1/8 anonim ***** válasza:

A vámkezelésről, ha szükséges akkor telefonon vagy e-mailben értesítenek.

A felmerülő plusz költséget a futárnak kell fizetni, ha a DHL hozza.

Ha pl sok apróságot rendelsz külön-külön amit nem terhel vám, akkor nem kell érte fizetni. Gondolok itt pl telefontokokra stb... ilyen kisebb értékű dolgokat rendelhetsz nyugodtan sokat (külön-külön), nem lesz rajta plusz költség.

Legalább is én így értelmeztem a kérdésed, de már elég késő van és lehet, hogy nem jól értettem és lehet, hogy nagyobb összegű vámköteles termékekre gondolsz. :D

2017. jún. 28. 03:12
 2/8 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam hogy még vásárlás előtt megírom az eladónak hogy csak akkor veszem meg a terméket ha valami jóval kisebb értéket ír rá hogy ne vámolják meg. Múltkor Kanadából rendeltem egy cuccot, 25 ezer forint volt szállítással együtt de megírtam az eladónak hogy írja rá hogy 15$ alatt van az értéke, 13.99$ adott meg és pár nap múlva már hozta is a futár, nem kellett semmi vámot fizetnem :D

Ha nem valami műszaki cikket rendelsz, telefon vagy hasonló, akkor nyugodtan ráírhatják a kisebb értéket, még ha a vámot át is nézik, úgyse tudják mennyit ér, 30 ezer forintos napszemcsit is rendeltem már USA-ból, azon is 9 dollár volt megjelölve értékként, minden gond nélkül átjött hisz a vámon nem napszemüveg szakértők dolgoznak :D

2017. jún. 28. 14:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Egyébként a 8500 ft-ot nem tudom honnan vetted, lehet ez jóval több is, attól függ hogy milyen értékű a termék amit venni akarsz. Egy 50 ezer értékűnél már 10 ezer felett lenne a költség, maga a vám nemsok az a 2500 ft de a 27%-os ÁFA már nagyon megdobja. Én a legelső rendelésemnél jártam meg, ugyanis a barom eladó ráírta a valós értéket ami 170 USD volt, na ez után majdnem 20 ezret kellett fizetnem hogy megkapjam, nem kicsit voltam ideges. Azóta mindig megegyezek az eladóval és olyan értéket íratok rá amit figyelmen kívül hagynak a vámosok.
2017. jún. 28. 15:57
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet, tapasztalatokat, segìtséget.

Ruhàkat akarok rendelni ebay- ròl.

Értem hogy sok kis értékű dolognàl nincs vàm, de mennyi ez az összeg, ami vàmmentes?

5- 8 - 10 ezer Ft?

E-mailban ha ìrok a kereskedőnek, mennyi idő kb. Amìg vàlaszol.

2017. jún. 28. 18:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Amennyi a fenti szövegbe van, EU-n kívül 22 euró alatt, tehát 6000-6500 ft között nem tesznek rá semmit, e felett rárakják a 27%-os ÁFÁ-t. Tehát ha veszel egy 5 ezer forint értékű ruhát azt még átengedik, egy 10 ezres ruhánál már ÁFA lesz ami azt jelenti hogy 2700 ft-ot kell fizetned a postásnak vagy futárnak ha hozza még a 10 ezren felül.

Írd meg az eladónak a problémádat és ha meghaladja a 6500 ft-ot amit rendelni akarsz, akkor írd meg neki hogy tüntessen fel kis összeget amikor feladja a csomagot. Ha komoly eladótól veszel akkor válaszol hamar, max 1 napon belül, nekem még soha nem volt gondom egy eladóval sem, 50 ezres cuccokra is ráírták hogy 10 dollár és mehet. Amúgy ha free shippinggel rendeled akkor akár át is csusszanhat ha nagyobb összeg van feltüntetve mint 22 euro, ilyenkor nem nézik át az összeset mert tömegesen jönnek be a cuccok, csak szúrópróbaszerűen kiválasztanak párat de jobb nem kockáztatni és inkább konzultálni az eladóval. Ha DHL, Fedex, EMS, stb futárral jön azt biztos hogy ellenőrzik minden egyes csomagot. Amúgy honnan akarsz rendelni?

2017. jún. 28. 19:41
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi.

Az a baj kínából jönne a cucc.

Nem vagyok otthon a csincsangcsun nyelvben.

Talán érti az angolt is, írok neki úgy.

[link]

Ha esetleg nem értené az angolt, megrendelem a terméket és kifizetem a vámot. Olyan 3000- 4000 Ft körül lehet.

Hajózási költség nincs.

2017. jún. 28. 23:33
 7/8 A kérdező kommentje:

Még egy kérdés.

Mondjuk valaki rendel egy 20 ezer forint értékű ruhát kínából.

Fönnakad a vámon és 10 dollár van ráírva.

A netes számláról ha valaki csinál képet azon pedig ott van az eredeti ár. Mit csinál a NAV ilyen esetben ha valakit tetten érnek, hogy olcsóbban akart vásárolni?

2017. jún. 29. 17:38
 8/8 anonim ***** válasza:
10 dolláros nem akadhat fent mivel az annyira jelentéktelen összeg hogy simán tovább engedik. Mondom hogy a múltkor rendeltem 25 ezer értékben és 14 dollárt írattam rá, elég nagy csomag volt de simán átjött minden gond nélkül.
2017. jún. 29. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!