Miért nem szankcionálják keményen a közösségi oldalak a veszélyes/warez tartalmakat linkelgető idiótákat?
Figyelt kérdés
Eddig viszonylag ritkán bukkantam ilyenre, de az elmúlt 1-2 hónapban szinte óránként látok olyat, hogy xy hirdeti a baromságát. Most pl.: a 80Level Facebook oldalát néztem, ahol megjelent egy új cikk. Akkor pár perce volt kint, amikor rá kattintottam a tetszik-re, amitől ki bontotta a kommenteket, és megjelent az egyetlen komment amit pont egy ilyen idióta írt és valami videómegosztóra akarta felhívni a figyelmem. 20-an lájkolták a cikket mire eltávolították. A szerencsétlen vadbarom a linket pont úgy rakta be, hogy az idióta linkje pont a kurzor alá esett, így akinek bizonytalan a keze, az akár véletlenül is rákattinthat. Miért kell megtűrni az ilyeneket, miért nem lehet kitiltani őket email címmel együtt az oldalról? Komolyan arra van energia, hogy szivárványos zászló legyen a reakciók között, de hogy az ilyen vadbarmokat töröljék az már senkit nem érdekel? Ez az egyik, a másik, hogy miért nem számít bűncselekménynek a veszélyes/warez oldalak nyílt linkelgetése, hiszen egyértelműen a károkozás a cél, és nem csak magánszemélyek, de kórházak is ugyan úgy beleshetnek ebbe a csapdába. Legalább a közösségi oldalakon ne keljen már kerülgetni a linkeket, mint valami drogtanyán tűket. Megfelelő retorziók nélkül sose lesz ennek vége. Köszönöm, hogy kipanaszkodhattam magam!2017. jún. 19. 18:47
1/2 anonim válasza:
Jó nagy felháborodás a semmire. Hányszor kattintasz véletlenül oda ahová nem akartál? Legyen mondjuk ezer kattintásból 1 alkalom és ebből még elhanyagolhatóbb az az eset amikor valami negatív dolog történik a félrekattintásból. Mondhatnám hogy legyen önuralmad és ne kattintgass vakon, de a kérdésből jól látszik hogy nincs.
Az érvelésed amúgy szánalmas, hogy van két dolog ami nem tetszik és összekötöd őket mintha ok-okozati kapcsolatban lennének.
Amúgy ha nem tetszik valami ott a jelentés gomb. Ha nem akarsz valamit látni, ott az elrejtés gomb. Ha itt kitombolod magad nem fog semmi változni.
2/2 A kérdező kommentje:
Nem kattintok rá, de akármi megeshet pl.: földrengés közben simán mellé kattint az ember... Amúgy meg nem olyan biztos, hogy nem változik semmi, hiszem hogy sok embert zavarnak az ilyen barmok, és ha telesírjuk a netet, vagy kimegyünk autókat gyújtogatni, akkor történhet változás. Itt egyszerűen arról van szó, hogy néhány ember, nem képes felfogni, hogy az interneten hogyan kell viselkedni, az életben sem megyek oda a másik elé és hadonászok a szeme előtt egy késsel, mondván 1000 suhintásból talán egyszer ha eltalálom a szemét, és akkor is csak egy szemére vakul meg, hanem normálisan követem az együttélés szabályait. Onnantól kezdve, hogy direkt károkozási szándékkal cselekszik valaki valamit teszem azt egy linkel, legyen ugyan úgy büntethető. Ennyi erővel akkor szüntessünk meg minden szabályt, és mindenki küldözgetheti a farkáról a képeket. Amikor tele lesz az üzenőfalad falloszokkal biztos megváltozik a véleményed.
2017. jún. 19. 19:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!