Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Több kérdésem is lenne, ha...

Több kérdésem is lenne, ha megnézek valamit, megadom az IP-címem, akkor "látják", hogy felmentem az adott webhelyre (többi kérdés lent)?

Figyelt kérdés

Legyen szíves valaki segítsen! A gond ott kezdődött, hogy IP-tartományt kértek, aztán kiderült, hogy IP-tartomány helyett a címet kérik, a fixet, ha van... Néztem speedtestes oldalon, meg whatismyip oldalon is.

1. Ha kiadja, akkor az fix, és nem változik meg "soha"? Mert ha fix, az alapján férnék hozzá dolgokhoz adott webhelyen... (Parisat)

2. Következő probléma ott van, hogy megnézni ezeket a dolgokat másik intézményből néznénk... tehát más az IP-cím. Tehát akkor nem férnék hozzá... Egyáltalán lehet olyan, hogy egy "kis" önkormányzat alá tartozó - külön - intézményeknek azonos legyen az IP-címük? (pl. régen volt olyan eset - igaz, az az otthoni gépemen -, hogy letölteni akartam, és túlléptem a limitet... pedig előtte nem töltöttem le semmit - pedig ilyenkor nem az IP-cím alapján kapjuk a hibaüzenetet?)

3. Muszáj lenne a másik intézményben nézni, így szeretnék a "főnökök" (szerintük ez a kis kavarás nem gond :) ), de az az intézmény nem regisztrálhat, vagy ha annak az IP-címét adom meg, és a saját intézményemet, akkor a saját intézményben nem férünk hozzá, pedig azt megint muszáj biztosítani. Ha dinamikus IP-t írok be, ott létezik egy tartomány, amit kérhetnek (nem értek hozzá, nincs rendszergazda)?

4. És ha nem dinamikus az IP-címünk, de azt írom, hogy az (ilyenkor adnak jelszót a hozzáféréshez), akkor azt észreveszik (feltéve, ha fix), hogy ugyanaz az IP-címünk állandóan, tehát mégsem dinamikus (be kell tölteni biz. tartalmat, amit egyébként biztosan "figyelnek" valahogy, hogy ne lehessen csalni, mert egyfajta vállalásunk keletkezik feléjük).

Sajnálom, hogy sokat írtam, de ez most nagy gond, és nekem kell megcsinálnom. Előre is köszönöm!

2017. jún. 15. 14:37
 1/2 anonim ***** válasza:

1. nem fix, csak ha külön olyan szerződést/csomagot választasz az isp-nél

2. felhúzol egy vpn-t/proxy-t a működő oldalon, és azon keresztül éred el. (vagy értelemszerűen regisztrálod azt a tartományt is)

3. ez a 2. kérdés újrafogalmazva, nem?

4. a dinamikus ip cím olyan is szokott lenni, hogy néhány évente változik. ez tök normális.

5. ha nem értesz hozzá, ne te csináld meg, hanem alkalmazzatok egy rendszergazdát, vagy egyszeri megoldásra outsource-oljátok a problémát!

(bár a legegyszerűbb az lenne, ha az a fos vérpistikés ip limit helyett user/jelszó párost használna, ahogy 2017-ben mindenki)

2017. jún. 15. 14:44
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, magát a regisztrációt meg tudnám csinálni, azzal van a baj, hogy ez így nem szabályos, de ezt akarják. És a kérdés arra vonatkozott - pláne, ha nekem kell aláírnom a megállapodást -, hogyha beírom, hogy dinamikus (kapok felh.nevet,jelszót), akkor azzal lebukhatok-e, észreveszik-e, ha fix az IP-cím, vagy ha nem fix, de észrevehetik-e, ha két intézményben is belépünk? (Ez azért fontos, mert csak bizonyos típusú intézményekben lehetne hozzáférni.) Felvenni itt nem vesznek fel szakembert, max. akkor jön, ha én fizetem (részmunkaidős vagyok, az már csak végső megoldásként jöhetne szóba).
2017. jún. 15. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!