Blogolásból hogy lehet pénzt keresni?
Többféleképpen:
- Kitesz AdSense hirdetéseket.
- Kiteszi mások reklámjait. Ha nagy a látogatottség és releváns célcsoport érhető el, akkor megérheti hirdetni nála.
- Elad valamit.
- Nem ad el semmit, de valamilyen szolgáltatást nyújt vagy együtt lehet vele működni pénzért. (pl. elmegy főzni rendezvényekre, elmegy oktatni, stb.)
Ha ezek közül semelyik sem igaz, akkor nyilván nem keres pénzt vele. Lehet, hogy egyszerűen csak hobbiból blogol, mert szereti csinálni.
A legtöbb blogger nem keres vele kimondottan pénzt,illetve csak nagyon kis mellékest.
Ugyanakkor ha rendszeresen csinálja és vannak látogatói ( láttam már olyat, ahol nem is feltétlenül nagy olvasó tábor volt!), megtalálhatják cégek is pl. Pont egy ilyen főzős blogról volt szó. :)
Ajánlhatja/bemutathatja pl. az alapanyagokat, a konyhai eszközöket is, szóval ezek első sorban a potenciálok benne. HA rendszeresen csinálnám, én mondjuk reklámot is tennék ki rá, de én sajnos nem írtam annyit, hogy megérje kitenni. :)
Én pl inkább csak hobbiból csináltam, és tök jó volt nagyobb látogatottságokat is elérni. Néha bánom, hogy lusta vagyok, mert lenne benne lehetőség, de ahhoz, hogy tényleg keress vele, munkát és IDŐT kell belefektetni.
JA és kisebb bartelekre is szert lehet tenni, szinte bármilyen területen, együttműködni másokkal.
Voltaképpen ez olyan, mint egy kis vállalkozás, amit lassan építgetsz. :)
Például Affilate marketinggel. Neked nincsen semmilyen terméked vagy szolgáltatásod, de másnak van. Te reklámozod az ő termékét, és eladásonként x %ot kapsz. Ez egy módja.
Ott a PR cikk.
Adsense.
Kreatívnak kell lenni, és megtalálod a lehetőségeket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!