Mit jelent az, hogy a "Windows licence hamarosan lejár", aktiválni kell a gépházban?
Már bekapcsoláskor ezzel indít és ezzel a licenckulccsal szekál kb. 3 hete, 5-6 órányi internetezés alatt kb 15-20-25- ször.
(sacc/kb. átlag: mikor hogy)
Mit jelent, hogy vásároljak, vagy illesszek be valami licenckulcsot? ( Merthogy az új verzión van egy olyan, mobilra szóló funkció, ami nekem az életben nem kell majd.)
Vagy valami egyébről van szó? Fizetős lesz a Windows 10 ?
Megbosszulhatja magát az, hogy amikor megnyitatná velem a gépházat, akkor szépen becsukom a figyelmeztetés ablakát? Mit jelent és mi a következménye, ha Windows bevágja a durcit? Megkapom a kék képernyőt ?
(Alapszinten sem értek a nethez, tehát ne szaknyelven írjatok!) Köszönöm, ha segítetek .
Minél több idő telik el aktiválás nélkül, annál gyakrabban fognak az üzenetek felugrani, majd elvesz jogosultságot is a rendszer (letiltja a háttérképet).
A Windows10 nem ingyenes rendszer, így nem is lehet ingyen használni azt (persze tudod, ha hajlandó vagy ezeket az üzeneteket ignorálni). Nem írtad a beszerzés módját, de ha megveszed (aktiválod), akkor megoldódik a probléma.
1.) Fujolhatsz, kedves, ezt osztja a gép...érthető és magyar nyelvű felhomályosítás helyett. :(
Amúgy nekem meg nagyon mindegy, milyen számmal látja el a gyártó: játékhoz, könyvolvasáshoz feltételezem, hogy egyik verzió se kell többet tudjon, mint a legprimitívebb Windows.
2. ) Ha "nincs aktiválva", akkor eddig miért működött kb másfél évig problémamentesen ?
Attól nagyobb problémám sose legyen, hogy nincs háttérkép! De Windows se lesz, visszamondhatom az előfizetésemet?
Még egy felhasználóról, szolgáltatótól se hallottam, aki azt mondta volna, hogy ennyi, meg ennyi a Win, amit használ , vagy amit megvételre kínál :(
Hol kell megvenni és mennyibe kerül?
Mert az új rendszerek már nem zárják ki a felhasználót és kényszerítenek hogy vedd meg, vagy nem lépsz be többet.
Ha eltelt ennyi idő, feltehetően az elején valaki mégis csinált vele valami amivel megbuherálta az aktiválást, és most az a program/törés esetleg lejárt, elromlott, eltávolításra került valahogy (vagy egy rendszerfrissítés kiütötte) és a rendszert úgy hagyta aktiválatlanul. Ilyenkor pedig a 30 napos próbaverzió után jönnek az aktiválási üzenetek.
Ha te legális példánnyal rendelkezel, kétszer vagy többször nem fognak fizetésre kényszeríteni, tehát nem lesz "fizetős" (rendszeres időközi díjat kérő) a Windows.
Így kaptam a gépet : mittudomén, mi van rajta!
Nézegetem itt a lapokat: tényleg 41ezer egy "kulcs"????
Amiről persze majd még azt sem tudom, legális-e és hogy két hét múlva megint megvetet valamit? [link]
Bár idegen tőlem a számítógépek világa, de még senkiről nem hallottam, aki nem a géppel együtt kapja valamelyik Win-verziót, hanem azt külön veszi, mint egy hangfalat,
vagy egeret...vagy egyéb tartozékot. :( Mekkora világátverés! Tényleg a világon a néhány milliárd netfelhasználót ezzel szekálják Windowsék ? Hogy eddig "ingyen" használhattuk a netet, az csupán a "beetetés" volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!