T-Home Speedport W 724V TYPE CI probléma lassú net, tanácsot kérek?
A T-Home-nál rendeltünk 50 megás netet, amihez kaptunk egy Speedport W 724V Type CI modem Wifis routert. Ha mérem, és egyedül vagyok a gépen 40 mbit-et eléri, de minden netes oldalt nagyon lassan tölt be, lassabb, mint amikor 15 mbit-es netünk volt. Ha pedig az egyik gépen bárki letölt vmit, pl. filmet, a másik gépen már lehetetlenség a neten bármit megnézni. Már felhívtam, kihívtam őket, szerintük minden rendben van.
Azt tanácsolták, hogy vegyek egy wifi jelerősítőt, és akkor jó lesz. Valóban? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, hogy jobb lett? És tud valaki tanácsot adni, hogy mivel próbálkozzak? Elegem van, hogy a leveleimet is csak nehezen tudom megnézni. Előre is köszönöm a tanácsokat. (Felmondani nem tudom, mert még kb. másfél év van a hűségidőből.)
A jelerősítőtöl nem fog semmi sem változni! Csak a hatótávot növeli!
Na de 50 MEGÁS? az nme kevés egy kicsit? És úgy kell gondolkodni hogy amit mérsz az a 40MBIT az csak MEGABIT és nem MEGABÁJT! Tehát ha eszt elosztod 8-cal akkor kapod meg a MEGABÁJTOS sebességet ami neked kell!
Szóval az a neted 5mb/s -mal megy! És még 1 dolog! Az 50 mega az a sebesség vagy az adatforgalom? Mert 50 megát bőven nem üti meg a sebesség!
De még azt is feltételezhetem hogy az adatcsomag elfogyott és a fordulónapig ilyen lassú lesz!
Mit nem lehet érteni? A netem otthoni 50 Mbit/s, elég nagy. Még a T-Homos is azt mondta, hogy neki otthon 30-as van, és bőven elég, amit használunk, még sok is. Az adatforgalom pedig nem fogyhat el, mert korlátlan. XL netmánia az előfizetés neve.
Nem akarok fölöslegesen beruházni egy wifi erősítőre, ha az nem oldja meg a gondomat, Az oldalak betöltése meg rosszabb, mint amikor kisebb netem (M Netmánia) volt. Csak tekereg a jel, amikor egy oldalt meg akarok nézni. A T-Home állítja, hogy minden rendben, de szaladgálunk egyik géptől a másikig, hogy "letöltesz?", mert nálam nem megy a net.
Erre kérek tanácsot, hogy mit tegyek?
Köszönöm.
Na, igen így már világosabb nekem!
Akkor 1-2 dolgot már kizártunk tehét maradt a kevésbé használt de általában bevállós módszer!
A router beállításainál a csatornád állítsd az vagy 3-ra vagy 5-re vagy 10-re!
Ezek azok a kevésbé terhelt csatornák azaz ezzel talán javul a teljesítmény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!