Átmentem a UPC szolgáltatóhoz, behozták a modemet a géphez, meg a set top boxot a TV-hez. A gépen van net, a telefonon nincs. Mi lehet a baj?
Tegnap előtt kötötték be, de tegnap a wifi résznél még a hálózat is el-eltűnt, most rákapcsolódtam telefonnal és semmi. Kiírja, hogy "várakozás a hálózatra" és semmi nem jön be, csak a telefonom akksiját szívta le 100%-ról 27%-ra, a gépen van net.
A konfiguráció biztos, hogy helyes, mert szakember csinálta.
Mi lehet a hiba?
Másik kérdés: Jelenleg egyelőre két szolgáltatótól kapunk netet hétfőig, a DIGI netet a router osztja, a UPC netet a modem, amit bekötöttek. Ezek szerint a routert kihúzhatom, nincs szükség rá?
1. Ha a UPC-től modem-router combo-t kaptál, akkor a szükséges kód a modemen lesz rajta, azzal tudsz csatlakozni a hálózathoz (a hálózat neve is ott lesz) és ennyi. Ha ez el lett állítva, akkor meg azokat a beállításokat használd, amiket megadtál.
2. A saját routerre nincs szükség, ha a UPC modem-router eszköz műxik, ámbár egy normális routernek többnyire erősebb a jele, tehát akár használhatod azt is, csak beállítás kérdése.
3. Ha tényleg a DIGI-ről váltottatok UPC-re akkor elment a józan eszetek. A DIGI jóval olcsóbb, ráadásul a TV-hez sem kell se set-top box, se CI kártya, mert jön nélküle is minden.
A DIGI net rohadt szar volt, 10 percenként elment a net, szakadt, akadt nem töltött be semmi.
Egyébként már be vagyok lépve a UPC-s wifibe(3 napja) de, mint írtam kiírja, hogy várakozás a hálózatra és rohadtul nem csatlakozik rá, nem jön be semmi és valamikor még a wifi is eltűnik.
Nem tudom, merre laksz, de ahol én élek, ott senki nem panaszkodik a DIGI-re. Nekem is 2 éve van, azóta összesen kétszer volt nagyobb kimaradás, mindkettő csak 2-3 órás, az egyik egy nagy vihar miatt, amiről abszolút nem tehetnek. A DIGI mit mondott ezekre a problémákra?
Szerintem sanszosabb, hogy a routereddel volt gond. Ha valami olcsó darabod volt, ne csodálkozz, ha nem bírta.
Persze semmi gond nincs a UPC-vel, jó minőségű a szolgáltatásuk, csak egy baj van vele: drága! TV-ből meg minden készülékhez külön box vagy CI kártya kell, mert annyira hülyék, hogy még mindig csak egy alapcsomag (propaganda TV és retekklub) jön kártya nélkül. Ahelyett, hogy megszüntetnék ezt a hülye nyugdíjas csomagot és adnának alapból egy normális mennyiségű csatornát, mint a DIGI.
Hát itt rohadt rossz volt a DIGI, ès felhívtuk őket, mondták, hogy központi hiba, de egy hónap alatt kèptelenek voltak helyrehozni.
Egyèbkènt betelefonáltam a UPC-hez ès holnap jön egy technikus szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!