KIHÍVÁS: Miért szakadhat meg folyton az internet csak az én gépemről (LENTEBB BŐVEBBEN)?
Kb. fél óránként megszakad az internet kapcsolat a gépemen és úgy 1 perc múlva jön csak vissza(UPC 240 Mbps). Annyira, hogy egy pingelés se fut le, nemhogy egy oldal betöltene.
Olyankor megnéztem és csak az én gépemen megy el, másikon nem és wifiről is működik tovább.
Amiket próbáltam: kábel csere, másik port, ipconfig renew, flushdns, másik böngésző(hátha). Egyik se javít a helyzeten, de 1-1.5 percen belül magától magához szokott térni, igaz döcögősen eleinte.
Alaplapi hálókártya nem hiszem, hogy hibás lenne, mert akkor egyáltalán nem működne.
Valakinek ötlete van, hogy mi lehet és hogy mit lehetne még próbálni?
Ja amúgy Chrome-t használok és amikor nincs net, azt írja DNS probe problémái vannak. Arra mindenhol a flushdns-t ajánlják, de mint mondtam nálam az nem hat.
"Alaplapi hálókártya nem hiszem, hogy hibás lenne, mert akkor egyáltalán nem működne."
Téves a feltételezés, simán lehet hibás úgy, hogy ilyet produkál. Próbáld ki egy PCI kártyával is.
Hát én úgy gondoltam, hogy valami vagy működik, vagy nem, és ha rossz akkor egyáltalán nem működne. Na csak azért, mert nem akartam most beruházni egy háló karira. De ha nincs más persze veszek és kipróbálom.
Egyébként egy GB H97-HD3 alaplapom van.
Szóval megy a ping. Ez jó hír.
Nem tudom milyen op rendszer fut a gépeden, legközelebb ha előjön a hiba akkor nyomjál egy traceroute-ot.
Pl Win 10 estén: tracert 8.8.8.8
Ha nem megy a google DNS akkor próbáld a szolgáltató címeit tracelni ( pl a DNS szervert ). ( Nyilván működő internetnél ellenőrizd, hogy egyáltalán lefut e rájuk a trace parancs, mert csak így lesz referenciád ).
Ezzel a teszttel már látni fogjuk hol akad el a cucc, aztán majd okoskodunk tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!