Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért ilyen rossz a netem már...

Kovács Dániel Imre kérdése:

Miért ilyen rossz a netem már hetek óta?

Figyelt kérdés
Talán télen a Digi 100-ról (elég rossz volt) változtattunk Digi 200-ra (szintén rossz volt) majd ismét változtattunk Digi 500-ra (ez is rossz volt) és most Digi 1000-nél tartunk. Mi lehet a gond? 2 gép van itthon az egyik beköttetett amin jó a net a másik rúteren keresztül kapja az elég rossz netet(kb 10 méterre van). A rúter nem több 1 évesnél. a rúter TP-Link-es 2 anternás. Tudnátok segíteni?

2017. ápr. 7. 13:25
 1/3 anonim ***** válasza:
tplink
2017. ápr. 7. 13:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Érdekes, amikor én (nagyon ritkán) hibát jelentek be a DIGI-nél, akkor mindig megkérdezik, hogy saját kábelükkel (amit behúztak a lakásba) lassú, vagy routeren keresztül? Ha a kábelüket bedugod közvetlenül a gépedbe, rácsatlakozol a netre, majd nyomsz egy sebességtesztet a digi.hu/meres oldalon, vagy speedtest.net, stb, akkor is lassú? Ha a kábelükkel is lassú, akkor szólni kell a szolgáltatónak, ha a kábelükkel tökéletes, akkor szét kell nézni a router táján.

Amúgy én is inkább azt gondolom, hogy vagy rossz a router, vagy nagyon rosszul van beállítva.

2017. ápr. 7. 14:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Ja most olvasom, hogy az egyik gép kábelről kapja, és azon jó. Nos, ezért kár volt DIGI 100-ról DIGI 1000-re váltani, mert nem azért lassú a net a másik gépen, mert maga a szolgáltatás lenne lassú, hanem mert tré az eszköz.

Esetleg lehetne változtatni csatornát a wifi beállításoknál, ha belépsz a routerbe, hátha bekavar valami.

De lehet egyszerűbb egy factory resetet csinálni a routeren, beállítanám az egészet, és megnézni úgy milyen. Ha ezután sem jó, akkor szerintem vidd vissza a routert oda, ahol vetted (ha garanciás még). Vagy kérhetsz segítséget a DIGI-től, hogy állítsák be neked, bár ők sem fognak tudni túl sokat tenni, mert alapvetően nem kell semmit állítani, csak:

A Network/WAN résznél a PPPoE-t, DIGI-s felhasználónév, jelszó:

Wireless résznél amit szeretnél. Settingsnél hálózat neve, régió. Mode, channel width, channel alapvetően jó a gyári beállításon. Security résznél WPA2-PSK, encryption az mehet AES-re, és hálózat jelszava.

Systemnél meg nem árt lecserélni a gyári felhasználónevet meg jelszót valami másra.

Állíts be jó erős felhasználónevet és jelszót mindenhová (különböző jelszavakat persze), sosem árt. Kis betű, nagy betű, szám, speciális karakter.

Ennyi, én is kötöttem már rá a gépem a routerre kábellel, miközben az nyomta a jelet wifin keresztül párom gépére, és egyáltalán nem volt lassú a gépe.

2017. ápr. 7. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!