Mik ezek az emailek? Trollkodás vagy valami prototypus AI-t tesztelgetnek?

Pedig hidd el, hogy élő email címeket keresnek csak. T.i: ha a robot azt látja, hogy nem jön mailer daemon egy email címről, akkor feljegyzi, hogy ez létező cím. Ha még válaszolsz is rá, akkor hozzácsapja, hogy élő és olvasott cím, szóval később majd mennek rá a spamek, ne aggódj.
Azon kívül hiába nincs se csatolmány, se semmi amit reklámozna, levelező rendszertől függően pár dolgot ki tud azért deríteni a rendszeredről. Ha a távoli tartalmak megjelenítése be van kapcsolva (normális levelezőben pl Thunderbird ki van kapcsolva alapból) akkor pl tesznek a levélbe egy 1x1 pixeles képet, amit észre sem veszel, de a háttérben máris kaptak rólad egy csomó infót, amivel rögtön értékesebb lesz az email címed, mikor eladják a spammereknek.
A legjobb ezeket meg se nyitni, meg olyan levelezőt használni, ami kapásból kiszűri őket.

Szia. Eloszor is szeretnek elnezest kerni gondod.
De remelem, hogy a level ami erdekli. A nevem Vlada.
En egy no keres hazassag es a csalad. Mondd meg az igazat erdekli egy komoly kapcsolat?
Ha igy van, en varni a valaszra. Most ezen a ponton nem tudok kuldeni a fotokat,
de amint valaszolsz, tudok kuldeni neked kepet, es azt is megmondja, magamrol.
Alig varom, hogy a valaszt. Vlada.
Most jött március végén, ilyesmi?
gmail címről de a levél forrásában egy olasz e-mail van válaszként.

Kaptam ilyet én is kb. 16 hónapja. Az érdekessége, hogy a gmail nem vágta be a Spam közé.
Azt állította a "nő?" Elefántcsont park a műhelye (lakhely), és végzett(!) orvostanhallgató. Arról rizsázot, rossz az élete ott, veszélyben van, nem talál állást, s hozzám jön, vegyem el feleségül. Küldjek pénzt a repcsijegyére s itt majd ledolgozza.
Természetesen az a goggle fordítós szöveg volt "Én ön házas létrehozni kapcsolatban..."
Az a gmail fiókot töröltem réges-rég. Meg én ilyen elavult android rendszert használtam, nulla frissítés, elavult app-okat, tehát böngészőt, és nm a google play szereztem az app, mivel mint írtam ócska telefon volt kevés memóriával, ősi android rendszerrel.... tehát virus védelem sem volt. Plusz, én regeltem egy csómó hülyeségre pl. hookup.
Gondolom ott "adták ki" az email címem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!