Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Egy laptopon nem tudok netet...

Bobi69 kérdése:

Egy laptopon nem tudok netet csinálni?

Figyelt kérdés

Win7 van rajta egyenlőre, és a driverban a networkosben egyszerüen nincs exe vagy bat semmi. Pedig van wifin meg minden, de magyar felismerni.

Dell egyébként.

Köszi a válaszokat :)

2017. márc. 10. 17:05
 1/10 anonim ***** válasza:

Mi van a wifin? mit ismerni fel? magyar? még jó hogy "egyenlőre" van.

A laptop gyártói oldaláról húzd le a wifi drivert és azzal próbálkozz.Írás olvasás gyakorlása nem szégyen.

2017. márc. 10. 17:14
 2/10 A kérdező kommentje:

Leszedném ha tudnám hol van

Azt hittem a sima driver elég lesz

2017. márc. 10. 17:38
 3/10 coopper ***** válasza:

Szia.

1. A számitógép gyártójának honlapján elvileg minden driver fent van, első lépésként onnan próbáljuk meg a driverek letöltését (Dell supportja elég jó - szerintem), ha ez nem megy van nem jó a letöltött driver akkor jön :

2. Manuális driverkeresés hardver azonositó alapján : https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..

Ha megadod a hardverazonositókat, akkor megpróbálok én is drivereket keresni hozzá.

Illetve INF filés drivertelepités (Ha nincs Exe, vagy bat vagy semmi - csak INF file) :

1. Ami nem mindig működik : Megkeresed a megfelelő INF kiterjesztésű fájlt (Sajátgépben : "Telepítési információk"-ként fut a Típus oszlopban), majd jobb egér gomb és a megjelenő menüből a "Telepítés" menüpontot választva, telepíthető a driver. A Windows ilyenkor általában azt írja, hogy "Ezzel a fájllal nem végezhető el a telepítés" vagy valami hasonló hibát ad.

2. Ami mindig működik : Az Eszközkezelőben megkeresed azt a hardvert amire drivert szeretnél telepíteni/frissíteni, és a driver "Telepítése" vagy "Frissítése" gombbal (A megjelenő ablakban az "Illesztőprogramok keresése a számítógépen" részt kell választani), majd betallózod neki a megfelelő INF kiterjesztésű fájlt.

Sok sikert.

üdv.

2017. márc. 10. 17:48
 4/10 anonim ***** válasza:

Laptop típus(pl asus akkor az asus oldalán keresd - [link] modell szám beírásával).

De ez olyan mintha én autó gumit keresnék de nem árulom el hogy milyen autóm van.

Titok? Koptatom a billentyűt és sem neked sem nekem nem lesz jobb.

2017. márc. 10. 17:49
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm nagyon a válaszoloknak :)

Hát ubuntuban megvolt milyen típusu...

Most csak azt tudom a cpu-z-ből, hogy:

Dell: Modell: 0667CC A01

És Southbridge: QM57

Közben megpróbálom azokat amiket mondtatok

2017. márc. 10. 18:20
 6/10 A kérdező kommentje:

Megvan :)

Nagyon kis betűvel volt írva : )

Latitude E6410

2017. márc. 10. 18:43
 7/10 A kérdező kommentje:
Hát semmi se müködig :(
2017. márc. 10. 19:21
 8/10 coopper ***** válasza:

Szia.

[link]

Előtte az OS-t tedd át Win7 megfelelő bites verziójára (32 vagy 65) a "Change OS" linken.

Tekerj le a "Network (7 files)"-ig, nyisd ki ott vannak a driverek a wifi-hez is és a LAN-hoz is.

Hardverazonositó nélkül pontos eszközt (mi van a laptopban) nem tudok mondani.

Sok sikert.

üdv.

2017. márc. 10. 19:28
 9/10 A kérdező kommentje:

Megvan :)

Nagyon jó arc vagy :P

Köszönöm

2017. márc. 10. 20:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem egyszerűen nem látta a kábeles netet, csak a wifit, hiába volt csatlakoztatva. Mindent megpróbáltam, semmi. Végül kiderült, hogy az Eset Internet Security tiltotta le. Hogy mi baja volt vele, nem tudom.
2017. márc. 11. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!