VDSL netem van. Miért van az, hogy néha, amikor bekapcsolom a gépet, a router több, mint 10-szer próbálkozik felcsatlakozni a netre, de mindig újraindul?
Vezetékes, csak újfajta cucc. Először az volt a probléma, hogy rossz volt nagyon mélyen a szerverek szerverénél a kártya, amire kötve voltam, átdugtak egy másik portra fizikailag, és az se volt jó, úgyhogy végül másik kártyán vagyok.
Na most, itt semmi hibaüzenet nincs, és nincs is mindig fenn a neten, ugyanis ha áramtalanítok, akkor ez is elszáll. Rendes modem elvileg, de mégsem annak hívják. Lényeg, hogy telefonkábelből csinál LAN kábelt, amit bedugok a gépbe és onnantól kezdve a gépen semmit nem kell állítani, se betárcsázós féleséget, ahova jelszót kell írni semmit. Minden a modemen kerül beállításra böngésző segítségével.
A bibi pedig az, hogy ma pl egyszer csak kiírta, hogy egy hálózati kábel nincs bedugva. Simán újraindult a modem.
Ugyanezt csinálta akkor is, amikor a régi kártyán voltam a szerverek szerverénél, de ott annyi volt, hogy egyáltalán fel se épült a kapcsolat. Vagyis a szerverek szerveréig elment a jel, meg vissza, csak épp a netet nem érte el.
Nagyon felidegesít, hogy okés megvan a 8 mbit/sec, mert a régi modem már nem bírta, de frusztráló tud lenni, hogy ha kellene gyorsan a gép, akkor nem hajlandó csatlakozni a netre... Hálókártyám nincs, pedig lelopnék valami nyitott wifit a környéken ilyenkor szívesen. Egyébként a környéken mindenkinek ilyenje van, de csak én szívok... Hiába, tesztüzem van gyerekek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!