Csak wifi van a frissen telepitett aptopon vezetékes net nincs. Win8 valami drivert kell megszerezni vagy más furfang kell?
elnézést kérek rettenetesen szégyenlem, az volt a baj, hogy a az ip cim és a többi beírásánál az egyik számjegyed elírtam a dns kód beírása közben...
így hiába töltöttem le új drivereket nem működött, a kód beírása után viszont igen.
sajnos nem értek hozzá csak azt tudom hogy az előző géppel is így működött.
jobb lenne máskép?
Igen, ha automatikus IP cím lekérésen hagyod, akkor automatikusan működni fog.
Statikus IPt csak speciális esetben szoktunk használni, pl szervereknek.
mondjuk ez laptop s több helyen használom. Van cégekhez bejárásom, ahol ip cimet kaptam. Igy bemegyek rácsatolom a kábelt s beirom az ip cimet dns kodot stb. Otthon meg ez van amit irsz, ha otthon csatlakozom automata IP cim kérőre állítom.
Illetve volt a közelmúltban. Az évek során változott a helyzet, otthon wifi van s automatán lesz netem a laptopon kábel nélkül mindenféle új beállítás nélkül, ha hazaérek. A cégek egy részénél is igy van, azonban olyan helyeken is dolgozom, pince, sufni szerű távoli épület ahova a wifi nem ér el, de a kábeles net már rég ki van épitve. Ott ha odamegyek s csatlakozom be kell folyton irkálni az IP címemet. Gondolom egy olyan rendszer esetében ami nem az enyim nem variálhatok a gépemen hogy átállítom automatára hanem azt csak a rendszergazda tehetné meg. Jól gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!