Jogom van ehhez vagy törvényesen ez bűncselekménynek számít?
Volt egy kép a facebookon, amit az illető saját maga tett ki, és osztott meg másokkal. Amit én lementettem. Semmiféle más blogra/közösségi oldalra nem raktam ki, sőt meg sem fordult a fejemben.
Egy helyen a barátaimnak megmutattam a képet (igazából semmi különlegesre nem kell gondolni, egy tablóképről van szó).
Most arra hivatkozik, hogy ő azt törölte. És már én is töröltem a telefonomról, semmire nem használtam fel a képét. Most akkor ez törvényesen elítélendő? Hogy lementettem? Ráadásul, ha profilképnek tette ki, mindenki által megtekinthetőnek?
magáncélra bármilyen fotót felhasználhatsz. az ismerőseidnek is mutogathatod.
Ha nem így lenne, már a strandon sem fotózhatnád magadat anélkül, hogy minden mögötted állótól/ülőtől/fekvőtől írásos beleegyezést kérnél.
A tömegfotós példa két szempontból sem illik ide. Egyrészt tömeg esetén nem kell engedélyt kérned senkitől, kivéve ha egy adott személyt kiemelsz a tömegből. Mivel önfotó a példa és te vagy a kiemelt témája a képnek, saját magadtól sem kell engedélyt kérned.
A kérdéshez: semmi illegális dolog nem történt.
Most a személyi jogokról beszél.
"de a lényeg.. ha nem lennék ilyen elnéző valószinü más már elb*szta volna a jövödet... és én is megtehetem"
Csak szerintem alaptalan ez a fenyegetés (!) ?
szard le. abban az esetben lenne ez a dolog sértő, ha te hoztad volna nyilvánosságra a képet, akár szűk körben is.
de nem ez történt...engem is már fenyegettek ilyesmivel, hogy majd megyek a börtönbe, még linkelgetett is nekem oldalakat, csak sajnos vagy olvasni vagy értelmezni nem tudott, mert azon az oldalakon világosan le volt írva, hogy mi számít visszaélésnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!