Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Erőltett keresőmotorok böngész...

MetalshadowColin kérdése:

Erőltett keresőmotorok böngésző indításkor. Mi a megoldás ezekre? (trotux, websearch, yessearch, stb)

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor találkoztam ezen "vírus" fajtákkal. Melyek program telepítése mellett települnek fel a számítógépre és átállítják a böngésző kezdő oldalát egy másik keresőre. Ezek általában olyan tartalmakkal vannak tele, melyek nem éppen kívánatosak. Továbbá ezen oldalakban úgy gondolom nem éri meg megbízni.

A kérdés egyszerű. Hogy lehet megszabadulni ezektől?

Rengeteg videó van az interneten, ezek nagy része jó és pontos, de azt tapasztaltam nem elég az amit elmondanak!

Jelen esetemben a trotux nevezetű keresőről lenne szó, melyet nem tudok eltávolítani. Több dolgot is megpróbáltam, mint a regeditben keresése, törlése, "uninstallálása", "böngésző reset", böngészők teljes újratelepítése. Kezdőlap beállítása. (Továbbá AppData, ProgramData és Windows/Temp mappákban az internet böngészők mappáinak törlése, illetve a "vírus" törlése megtörtént).

Ami sikerült ezek által végülis azaz, hogy teljesen vírus mentes most a gépem, és nem lelem utó maradványait a "vírusnak". A kezdőlap normálisan működik.

VISZONT indításnál ugyanúgy ezen csaló oldalt hozza fel!

---

Valaki talált már erre és társaira valami féle megoldást? Vagy kihagytam volna valamit?

(Nyilván valóan a végső megoldás, ha a nem biztonságos tartalmakat elkerüli az ember (mint például a babylon). De a hozzáértő ember is belefuthat ilyen problémákba.)

2017. febr. 27. 12:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Malwarebytes Antimalware szépen eltakarítja ezeket a mocskokat, én ezt ajánlom, ha a közeljövőben ehhez hasonló vírust kap be a gép.

A csaló oldal pedig azért marad hátra, mert a webböngészőben át kell állítani a kezdőlapot. Ha ez sem oldja meg, akkor gyári beállításokra visszaállítani. Rosszabb esetben a webböngésző újratelepítése a megoldás.

2017. febr. 27. 13:02
 2/4 A kérdező kommentje:

NOD32, Avast Anitvirus programokkal néztem át eddig vírus írtókközül. Minden vírus jellegű dolgot eltüntettem, letöröltem, karantén. STB

Kezdőlap beállítás megtörtént (ahogy írtam már)

Gyári beállítások megtörtént (ahogy írtam: böngésző reset)

Böngésző újra telepítés megtörtént (AppData, ProgramData, Windows/Temp mappa böngészős részének törléséve egyhuzamban; ahogy írtam)

Malwarevytes Animalware programot megnézem mindjárt.

Egyéb ötlet?

2017. febr. 27. 13:11
 3/4 lali51 ***** válasza:
Böngésző parancs ikonjára jobb klikk -tulajdonságok,és nézd meg hova mutat a parancsikon ,ha az internetre akkor töröld, és hoz létre egy új parancsikont ami a c meghajtón levő böngésző exe-re mutat.
2017. febr. 27. 14:12
 4/4 A kérdező kommentje:

A Malwarevytes Animalware működött egész sok vírust letörölt. A trotux nevezetű cucc megszűnt.

Viszont eljött helyette egy másik: [link]

lali51 válasza működőképes. Jól megkerüli a dolgot.

A gondom viszont továbbra is fent áll, függetlenül attól, hogy elrejtettük.

Továbbá néha magától átíródik a "link" az új " [link] " célpontra.

Keresem tovább a megoldást.

Köszönöm a tippeket.

Ha bármi ötlet van még akkor írjátok habozás nélkül.

2017. febr. 28. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!