Hogyan tudok külső elérést beállítani egy IP kamerához, korlátozott intézményi hálózaton?
Esetleg egy moddolt router, amiben tudsz beállítani openVPN-t és -talán- úgy. De miért nem kérdezed meg a rendszergazdát?
Másik megoldás, ha megkerülöd a munkahelyi hálózatot, és egy mobilnetre rákötöd az IP kamerát. Van 4G router és azt beüzemeled, már ha nem kell a belső hálón lógjon a kamera.
Köszönöm a gyors választ!
Mit jelent az, hogy moddolt router?
Nincs saját rendszergazdánk, csak egy cég aki életben tartja a hálózatot, de tőlük nem igazán lehet kérni semmit sem. A 4G router jó megoldás lenne, de ha nem fontos nem fizetnék elő.
moddolt = módosított firmware, a gyáritól eltérő szoftver, amiben plusz funkciók vannak, ilyen pl. a dd-wrt, a tomato, és hasonló firmwarek.
Meg kell nézni milyen modern routerre lehet feltölteni, persze ilyenkor a gari ugrik, szóval érdemes nem egy vadiújra rátenni.
Értem, a moddolt router jó megoldásnak tűnik. Így gyakorlatilag teljesen megkerülhetném a DNS kiszolgálót? Egyébként meglehetősen egyszerű routerem van, egy NETIS WF2414. Vajon ezzel is megoldható?
DYNDNS-re nincs szükségem, mert a kamerához jár egy felhőszolgáltatás, ahova csak felcsatlakozik és utána elérhető a saját applikációjával. Csak nekem már a felcsatlakozás se jön össze...
DNS -t miért akarsz megkerülni? Ha jól értem, a hálózat tűzfala nem enged akárhova csatlakozni. Ha a wifin egy telefonról vagy pc-ről próbálod elérni a felhőt, akkor eléred vagy azokkal sem?
A kamerában lehet megadni másik e-mailt vagy ftp tárhelyet ? vagy csak a saját gyártói felhőt.
Mit szeretnél? mozgásérzékelővel képet küldeni mondjuk? Vagy ránézni az élőképre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!