Hol tudom megnézni a gépemen, hogy hány mbit/secundumos a netem?
Net sebességedet a szerződésben megtalálod. Vagy www.speedtest.net alapjan be lehet "tippelni"
A Windowst pedig jobb klikk a számítógépen - > Tulajdonságok
Letöltés szempontjából igen.
Általában aszimmetrikus a le és feltöltés, mert mint felhasználó a tartalmakat általában le és nem feltöltöd. Így a teljes képet az adja, hogy pl 50/10mbps. De ez szerepel a szerződésben, a reklámokban és a többi.
Nem... (Olyan szép, hogy az emberek azt se tudják, hogy mit írnak alá, miért fizetnek... )
Honnan jön az az 5mbps?
A második szám a sebességeknél a FELtöltési sebesség szokott lenni, ami általában) Alapból jóval kisebb . De ettől még a letöltésed az 50mbps.
A garantált sebesség kb a tizede szokott lenni, de az esetek 98%ban 50-52mbpst tapasztalhatsz.
Amit még jó eséllyel kevert az a bit és bájt: 50mbps az 6,25 megabájt /sec, mert bit és bajt között 8as a váltó. Reklámban/szerződésben megabitet látsz mindig, míg a programok általában megabájtöt írnak ki, tehát a 8adnyi számot, csak épp másik mértékegységgel
Onnan jött az 5 Mbps, hogy ezt írtad: " 50/10mbps "
Azt hittem osztasz tízzel.
8as vagyok, és nem akartalak megbántani, senki sem születik úgy, hogy ezt tudná, és mindannyian megkérdeztük valakitől, vagy utána néztünk.
A legjobb helyen tetted fel a kérdésed. Azonban a válaszodon én nagyon jót nevettem. Hirtelen jött, mert ugye nekem már egyértelmű volt.
Még egyszer bocsánat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!