Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem látja a laptopom a...

Faragó Kálmán kérdése:

Miért nem látja a laptopom a wifit?

Figyelt kérdés

Az otthoni wifimet látja és csatlakozik is rá, de barátnőmék wifijét nem látja. Hiába megyek közel a wifihez semmi. Ha a lan kábelt dugom rá akkor meg jelzi hogy bedugtam de sárga háromszögbe ott van a felkiáltójel. Van a házban másik laptop is, az látja a wifit, és csatlakozik is rá normálisan és még lan kábellal is működik. Több telefon is csatlakozik arra wifire(android,ios,windows)

Mi lehet a probléma? Néztem hogy a routeren milyen védelem van és olyan mint az itthonin: Wpa2-personal

Miért nem észleli a wifit?

A válaszokat előre is köszönöm :)

2017. jan. 30. 21:46
 1/8 Derwer ***** válasza:

Valószínűleg rejtett az SSID. Ezt a routerben meg lehet változtatni. Vagy manuálisan hozzáadni az ismert wifikhez a gépeden.

Esetleg 5ghz-en szór csak a router és te géped, csak 2,4ghz-et lát. Ha így lenne , be kellene kapcsolni 2,4ghzre is a routert.

2017. jan. 31. 07:18
 2/8 A kérdező kommentje:

Amiket leirtal hogy tudom megcsinalni?

Egyebkent a router eleg regi es a masik gep amikor meglett veve akkor azzal semmit nem csinaltak es rogton látta.

Koszonom a választ!

2017. jan. 31. 18:29
 3/8 Derwer ***** válasza:

Ha régebbi a router akkor nem lesz 5ghz. Amúgy meg kell kérdezni. Vag megnézni a router menüjét ott lesz világosan, angolul.

A rejtett SSIDt pedig a routeren a wifin belül tudod állítani. Pontosat nem lehet mondani, mivel minden router kicsit más.

2017. jan. 31. 20:49
 4/8 A kérdező kommentje:

Nincs rejtve az ssid.

Van más ötleted esetleg?

elég idegesito hogy csak ez az egy gep nem latja, de viszont otthon a sajat wifimet látja es mukodik is vele.

Ja es kábellel ha csatlakoztatom ugy miert nem mukodik?

2017. jan. 31. 22:45
 5/8 Derwer ***** válasza:

Nyitó kérdésben az írtad kábelen működik.

Ha nem működik, akkor lehet, hogy statikus IP-t állítottál be.

A WIFI-t tuti, hogy nem is látod? Vagy nem tudsz csatlakozni? Vagy csatlakozol és nem megy a net?

2017. febr. 1. 14:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Ha lan kábelt dugom rá érzékeli hogy be van dugva de net nem jön át mert ott a sárga háromszöges felkiáltó jel.

A wifit nem látja a laptop. De mondom hogy más gép akármilyen beállítás nélkül látta, felismerte és csatlakozott rá.

2017. febr. 1. 17:55
 7/8 Derwer ***** válasza:
Akkor ellenőrizd, hogy statikus IPn vagy-e illetve milyen IPje van a te és a működő gépnek.
2017. febr. 1. 18:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Azt hogy tudom megtenni?
2017. febr. 1. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!