Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem megy (vagy nem...

Miért nem megy (vagy nem olyan amilyennek lenni kellene) a vezeték nélküli internet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy TP-LINK routerem, kb már 4 éve megvan. Az utóbbi időben kezdte azt csinálna (feltehetően a router hibája), hogy kábelesen a PC-nek rendes gyors sebességgel adja át a netet, úgy ahogyan kéne, de vezeték nélküli részénél elég lassúcska, sőt, sokszor egyáltalán nem is működik a net.

Nagyjából leírom a folyamatot, hogy jön össze nálunk a net (lehet néhány dolog kicsit furcsán fog hangzani, a számítástechnika ezen részéhez nem igazán konyítok) : Falból kijön a Koax kábel, belemeny a modemba - onnan internetkábel a routerba - aztán internetkábel a routerból a gépbe.

Használok egy jelerősítőt is, hogy hosszabbítsam a vezeték nélküli net hatótávolságát. Azt már kb 1 éve vettem, azzal nem volt gond.

Mi lehet a gond? Mit tegyek?

Ha kell még valamilyen infó, szóljatok!

Előre is köszi!

2017. jan. 28. 10:53
 1/2 anonim ***** válasza:

Repeater nélkül router közelében is lassú?

A wifis gépedben nem lehet rossz a wifi adapter?

A wifit 5GHz-en is kipróbáltad, már ha tudja?

Átállítottad másik csatornára a wifit és úgy is lassú?

Másik wifis géppel tablettel próbáltad?

Wireshark vagy hasonló adatcsomag elemzővel megnézted nem dobálja-e el az adatcsomagokat?

Másik kölcsön routerrel tesztelted a wifit?

2017. jan. 28. 10:58
 2/2 A kérdező kommentje:

Válaszodat nagyon köszönöm!

Amire most így hirtelenjében tudok, arra válaszolok.

A wifi adapter szerintem nem lehet rossz, mivel 4 különböző eszköz is van itthon, mindegyiknél fenn áll a gond. Gondoltam arra, hogy lehet mivel csatlakoztatva van ennyi egy routerhez, azért lassú - de nem.

Más routert még nem nagyon próbáltam, először érdeklődök, hogy mi lehet esetleg, aztán cserélek.

Mondtad, hogy próbáljam 5GHz-n. Na ha jót talátam a beállításokban (Chanel width) akkor ott az Auto-n volt, manuálisan 20MHz meg 40MHz van (remélem jót néztem)

Csatorna állítás is Auton van, ha jól tudom.

Lehet hogy nehéz eset vagyok, de számítástechnika ezen részén nagyon vagyok otthon.

2017. jan. 28. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!