Miért nem megy (vagy nem olyan amilyennek lenni kellene) a vezeték nélküli internet?
Sziasztok!
Van egy TP-LINK routerem, kb már 4 éve megvan. Az utóbbi időben kezdte azt csinálna (feltehetően a router hibája), hogy kábelesen a PC-nek rendes gyors sebességgel adja át a netet, úgy ahogyan kéne, de vezeték nélküli részénél elég lassúcska, sőt, sokszor egyáltalán nem is működik a net.
Nagyjából leírom a folyamatot, hogy jön össze nálunk a net (lehet néhány dolog kicsit furcsán fog hangzani, a számítástechnika ezen részéhez nem igazán konyítok) : Falból kijön a Koax kábel, belemeny a modemba - onnan internetkábel a routerba - aztán internetkábel a routerból a gépbe.
Használok egy jelerősítőt is, hogy hosszabbítsam a vezeték nélküli net hatótávolságát. Azt már kb 1 éve vettem, azzal nem volt gond.
Mi lehet a gond? Mit tegyek?
Ha kell még valamilyen infó, szóljatok!
Előre is köszi!
Repeater nélkül router közelében is lassú?
A wifis gépedben nem lehet rossz a wifi adapter?
A wifit 5GHz-en is kipróbáltad, már ha tudja?
Átállítottad másik csatornára a wifit és úgy is lassú?
Másik wifis géppel tablettel próbáltad?
Wireshark vagy hasonló adatcsomag elemzővel megnézted nem dobálja-e el az adatcsomagokat?
Másik kölcsön routerrel tesztelted a wifit?
Válaszodat nagyon köszönöm!
Amire most így hirtelenjében tudok, arra válaszolok.
A wifi adapter szerintem nem lehet rossz, mivel 4 különböző eszköz is van itthon, mindegyiknél fenn áll a gond. Gondoltam arra, hogy lehet mivel csatlakoztatva van ennyi egy routerhez, azért lassú - de nem.
Más routert még nem nagyon próbáltam, először érdeklődök, hogy mi lehet esetleg, aztán cserélek.
Mondtad, hogy próbáljam 5GHz-n. Na ha jót talátam a beállításokban (Chanel width) akkor ott az Auto-n volt, manuálisan 20MHz meg 40MHz van (remélem jót néztem)
Csatorna állítás is Auton van, ha jól tudom.
Lehet hogy nehéz eset vagyok, de számítástechnika ezen részén nagyon vagyok otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!