Miért nem tudok belépni a Facebookra?
Ez az üzenet fogad, ha be akarok lépni:
"Ellenőrizzük a készülékedet, hogy nincs-e rajta rosszindulatú szoftver. Kedves Felhasználó! Folyamatosan teszünk azért, hogy megőrizzük fiókod biztonságát. Észrevettük, hogy ez az eszköz rosszindulatú szoftverrel fertőzött lehet. A Facebook használatának folytatásához válassz egy másik eszközt, vagy tisztítsd meg a feltételezhetően fertőzött eszközt a Facebook és a Kaspersky Lab által biztosított keresőprogrammal."
Van vírusirtó a gépen, azóta feltettem egy új fajtát is, plusz lefuttattam a Malware-t is. Nincs a gépen semmi, ami miatt ezt csinálhatná. Hogyan tudnám megkerülni, hogy beengedjen anélkül, hogy egy kémprogit töltenék le a facebooknak?
Helló!
Látszólag kicsit off, de pár dolog, ami idevág:
-----------------------------------------------
A vírusirtók nem azt mondják, hogy NINCS vírus a gépeden, hanem csak azt, hogy NEM TALÁLTAK vírust. Nagyon-nagy a különbség!
Egynél több vírusirtó nem szerencsés egy gépen!
Egynél több vírusirtó általában nagyon nem szerencsés egy gépen!
Mielőtt feltelepítesz egy programot, ellenőrzésre használhatod a [link] oldalt. Itt kb. 60 vírusirtóval ellenőrzik a programodat. Ennyi vírusirtót használni egy gépen képtelenség lenne.
...
Egy konkrét esetben a FB-on keringett egy vírus. A felhasználónak kellett elindítania, ennek ellenére rengeteg ismerős elkapta. Lementettem a vírusos fájlt és ellenőriztettem ezen az oldalon. Először a 60-ból alig pár ismerte fel. A nálunk (kb. 150 gépen) használt vírusirtó program sem ismerte fel. Pedig a számítástechnikai magazinok minden havi számában egész oldalas reklámok hirdették, hogy ez a Magyarországon elérhető legjobb! 100%-os felderítési aránnyal, stb.
Ezt viszont nem ismerte fel! Hát, jó, mondjuk nem találkoztak vele, így még nem ismerik. (A reklám szerint a viselkedés alapján is fel kéne ismernie, természetesen 100%-osan, de ez sem ment.)
Miután elküldtem nekik elemzésre a vírusos fájlt, izgatottan vártam azt, hogy ezután fel fogja ismerni. Ezért a virustotal.com-on újra és újra lefuttattam a tesztet. Tényleg volt fejlődés, egyre több program ismerte fel, hogy igen, ez vírus. De nem a miénk! Ez a program mire felismerte, egyrészt eltelt több, mint két hét, másrészt addigra a kb. 60 program több, mint fele már ismerte! Köztük sok ingyenes is!
Ez nem azt jelenti, hogy az ingyenesek a jobbak!
Ez csak annyit jelent, hogy a legjobbnak kikiáltott, vagy a magát legjobbnak kikiáltott, drága, fizetős vírusirtó sem garancia arra, hogy megtalál mindent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!