Mi a teendő ha megvámolták a rendelésemet?
Rendeltem HongKongból, 58000 ft-ba került szállítással együtt. Kaptam egy levelet a Magyar Postától hogy vámkezelési megbízás magánszemély részére... van rajta egy táblázat amit ki kell tölteni és visszajuttatni egy email címre.
Ha nem küldöm el nekik akkor visszaküldik a csomagot a feladónak, ebben az esetben lesz valami következmény vagy a pénzemet visszakapom amit paypalon keresztül kifizettem?
És mennyi lenne a vám + áfa összesen amit fizetnem kellene hogy megkapjam a rendelt terméket?
A tartalom és az érték alapján állapítják meg a vám mértékét. Mintha 27% körül lenne ez is, mint az ÁFA. Erre jön a posta 2000Ft-os vámközvetítési díja.
Ha nem veszed át, visszaküldik, gondolom visszautalják az árát. Külföldről én azért nem mernék ekkora értékben rendelni, pláne műszaki cikket nem...
Egy perc google:
0-22 euró között
vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
22,1-150 euró között
vámmentes, de 27% ÁFAterheli a küldeményt
150,1-1000 euró között
kereskedelmi vámtarifa* + 27% ÁFA terheli a küldeményt
A tiéd az utolsóba tartozik, tehát még több is lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!