Hogyan lehet egy gmailes e-mailcímet átirányítani egy másikra?
Betelt az eredeti gmail-em, ezért lenne fontos. Tehát nem kell emiatt másolat az eredetiben, csak lökje át az e-maileket az újra az átirányítás során. Próbáltam már sokszor, de egy végső ponton mindig elakadok, ami alapján szerintem a gmail nem engedi a gmail-re való átirányítást (pedig a leírások szerint engednie kellene, de piros hibaüzenet a válasz a gmail-os beállításokban).
Valakinek az átirányítást sikerült megoldania? Egy link is elég lenne, ha tutira beváltak azok a teljesen leírt lépések, amik ott közölve vannak.
Hogy nem én vagyok teljesen hülye a témához: yahoo-ra már sikerült az eredeti e-mailről a leveleket átirányítani. A yahoo 1 TB-os tárhelye nem rossz, de nekem a gmail sokkal használhatóbb és gyorsabb. Ezért a yahoo-s átirányítással nem sokra megyek.
Előre is köszi!
Nekem sikerült. Most hirtelen nem tudom leírni a folyamatot, esetleg holnap.
Amúgy miért nem törlöd a régi üzeneteidet? Vagy szabadítasz fel egybkis helyez a drive-odon, hogy legyen hely a leveleidnek?
Köszönöm.
"Amúgy miért nem törlöd a régi üzeneteidet? Vagy szabadítasz fel egybkis helyez a drive-odon, hogy legyen hely a leveleidnek?":
próbáltam, de sok, fontos e-mailjeim vann (lassan már 1 évtizede vagyok g-mailes). Drive: nem használom.
Néhány nagyobb, felesleges e-mailt már leszedtem, meg az archiválással is próbálkoztam. De nem segít, nagyon időigényes meg körülményes.
Amúgy naivan bíztam abban is idáig, hogy a gmail kvótát emel (mint korábban). A 15 GB jó volt néhány éve, de a yahoo ingyenes 1 TB-os kvótájához képest már szerintem eléggé kicsi. Fizetni pedig nem akarok azért (gmail), ami lehet, hogy holnapután mégis ingyenes lesz (mert akkor a Google hirtelen kitalálja, hogy megnöveli a kvótáját 15-ről pl. 30 GB-ra). Mégiscsak ez a trend, előbb-utóbb a számítástechnika és az internet történetében, nem? Emiatt is utálok e-maileket pluszban még törölni.
> ami lehet, hogy holnapután mégis ingyenes lesz (mert akkor a Google hirtelen kitalálja, hogy megnöveli a kvótáját 15-ről pl. 30 GB-ra).
1) Ebben az esetben nyilván emelnék a fizetős kvótát is. 2) Bármikor le is mondhatod a bérlést.
Átirányítás: ezeket próbáltad?
3-as: "2) Bármikor le is mondhatod a bérlést.": ok, de ez engem nem vigasztal, mert eleve nem akarok fizetni, szóval emiatt a fő kérdésem az átirányítás
4-es: igen, ezeket próbáltam, de nem működik
Rájöttem közben, leírom, mi vált be, hátha másnak is segít.
Az átirányítandó gmail-es emailcímemen igen sok szűrő volt (pl. SPAM-re), és amikor ezeket mind kitöröltem (ettől még az e-mailmappáim megmaradnak), akkor ezután már gond nélkül továbbítja a gmail a másik gmail-re az e-mailt. Valószínűleg ez volt az ok.
Lehet, hogy furcsa megoldás ugyanis, de nekem amúgy annyi spam jött, hogy automatikusan inkább mindent spamszűrővel a kukába irányítottam, ahonnan mindig kimazsoláztam (beérkező levelek) a 20 e-mail közül a 3 értelmeset (mivel így jóval kevesebb idő volt, mint a 20 beérkezőből 17-et törölni). A többi pedig a Kukából mehetett az enyészetbe 30 nap múlva:-).
Tehát pl. gmail kukából feltehetően nem irányít át a gmail (ez valahol logikus, de azért szerintem fel lehetne hívni rá a felhasználók figyelmét). Mert mi van akkor, ha (a felhasználó szempontjából) amúgy jó leveleket is automatikusan spamként jelöli a rendszer?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!