T-home-os vagyok és azt mondták, hogy ez a max. Net az utcánkban. Ilyen kevés nem lehet, vagy tényleg?
Ookla speedtest:
Download speed: 8.71 Mbps
Upload speed: 0.52 Mbps
Ezt én kizártnak tartom.
A dolog érzékeltetése képpen egy gyengébb minőségű stream-hez 5.00 Mbps net kell. Tehát egy alacsony FPS számú 480p, vagy 720p-s streamhez is 9,6x gyorsabb upload speed kéne. Lehet ebből a download speed-től függetlenül többet kérni? Nem lehet, hogy ebből nem ez a max. ebben az utcában?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
"Ezt én kizártnak tartom."
Pedig teljesen valós.
Ha messzire - ~3 km-re - vagy a szolgáltató fejállomásától (DSLAM), akkor egy ADSL2+ kapcsolatból nem hozható ki biztonságosabban több
Szimpla fizika: a hosszú kábelnek nagy a vesztesége, sok zajt összeszed.
"Újabb felvetődő lehetőség:
Sokat hallottam már a "mikrohullámos" internetről"
Nem alternatíva.
Tanyákon, kis falvakban - ahol még nincs (rendesen) kiépítve a kábeles infrastruktúra - használják, de nem licencelt frekvencián (2,4/5 GHz), túl nagy sebességre nem kell számítani. Licencelt frekvenciás bérelt vonali kapcsolat meg 100ezres nagyságrendű havidíjú.
Nem lesz jó a mikrohullámú.
De hívd fel a nyomorult telekomot és kérdezd meg őket, hogy milyen lehetőségek vannak.
Meg érdeklődj a szomszédoknál, hogy milyen netük van, lehet hogy van másik szolgáltató.
Egyébként ha előfizetsz kábelnetre, akkor bevezetik a házadba, ha az utcában van kábel.
#12:
Amennyiben jól tájékozódtam az utcában nincs kábelnet. Érdeklődtem és nem csak a telekomnál, de az ország összes szolgáltatójánál ez a max. sebesség :( , vagyis ők ezt mondták (mint már a T-home-osok).
"az ország összes szolgáltatójánál ez a max. sebesség "
Ez kicsit csúsztatás. A 8/1 Mbps az eredeti '99-es ADSL szabvány max sebessége.
Csakhogy azóta már van ADSL2, ADSL2+, és még egy csomó másik, ami gyorsabb.
Rézkábelen kapod az internetet, az elosztótól nem vagy túl messze, mert a 8,71 Mbit mérhető nálad direkt (a D-link DSL 360R-el) csatlakozva közvetlenül. A díjcsomagod a Netmánia S lehet, aminek a maximum letöltése 10 Mbit, a maximum feltöltése 0,5 Mbit. A garantált az 1/0,2 Mbit.
Teljesen rendben van nálad minden, amire szerződtél, azt kapod. Letöltésnél az a hiányzó 1,29 Mbit szinte elhanyagolható, erre még lassulást sem tudsz bejelenteni.
Lehet itt öntudatoskodni, mint valaki írta is, hogy minden szolgáltató "köteles" a maximumot adni, de ez nem szerepel a szerződésben. Az van benne, hogy "kínált legnagyobb sávszélesség" szó nincs arról, hogy ezt mindig biztosítani is fogja. Helyette vuszont gondosan taglalva van a "garantált sávszélesség". Azt bőven teljesíti a telekom.
Ami neked kell, az a gyorsító opcio, telekomnál kérdezz rá.
Mondjuk kell hozzá 4G/LTE lefedettség, de ha ez rendben van, akkor lehet gyorsabb interneted.
egy hibabejelentős
#17:
Értelek, de sajnos arról (Mint már az én részemről [se a kommenteimben, se a kérdésben]) nem volt szó, hogy ez lassabb, mint amire szerződtem. Látom jól elolvastad a kérdést, ami tulajdonképpen az volt, hogy van-e ennél erősebb? Nem az, hogy a ""büdös t-home nem adja amit kértem pff pff pff"".
Tudom, hogy én ezt vásároltam, csak annyit szerettem volna megtudni, hogy hazudik-e a t-home azzal kapcsolatban, hogy ettől senki sem tudna többet adni (mint már az országban) ...
Ettől eltekintve az a gyorsító opció, a feltöltési sebességemre is érvényes? Csak mert ha azt is hatszorosra gyorsítanák (0.05 x 6 = 0.3), tehát 300 KB/s az még mindig nem lenne a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!