Mennyi feliratkozó, követő kell a megélhetéshez?
Csak kíváncsiságból kérdem.
Facebookon illetve youtube-on mennyi feliratkozó/követő kell, hogy meg tudjon egy ember élni belőle?
Két magyar youtub-er egy közös videóban azt mondta, hogy youtube-on mar 100ezer féliratkozóból meg lehet élni. Igaz ez? Illetve azt lehet tudni például, hogy egy ilyen 100 ezer feliratkozós ember mennyit keres?
Ha nem nézik a videó alatti reklámot, akkor lehet egymillió feliratkozód is, mert nem fogsz bevételt kapni. A feliratkozások száma csak annyiban számít, hogy a több feliratkozó azt sejteti hogy több aktív felhasználó követi a csatornádat és közülük valószínűleg több nézi a reklámot.
Ha 0 feliratkozód van 1 millió megtekintésre, de mind az egymillió megnézte a reklámot akkor tízszer több bevételt szerzel mintha lenne 1 millió feliratkozód de csak 100 ezer nézte meg a reklámot.
Ha pedig te már úgy indulsz a csatornának hogy annak híresnek kell lennie és sok feliratkozónak kell jönnie, mert te sok pénzt akarsz szerezni - főleg megélni belőle -, akkor abból soha nem lesz semmi. Minden ilyen túlzott akarás és irreális cél befuccsol, mert izzadságszagú, erőltetett a tartalom, és demotivált lesz a készítő amikor rájön hogy sem a feliratkozó, sem a pénz nem jön az első jó pár hónapban, ha tényleg értelmes dolgot csinál.
Jaj de én nem akarok csatornát indítani, vagy semmi ilyesmi :)
Csak kíváncsi vagyok, mert mondom azt hallottam, hogy 100 ezerből (fejenként) ok mar megélnek, és kíváncsi lettem volna, hogy ez lehet igaz?
Viszkok Fruzsi csinált nemrég egy videót amiben megemlítette, hogy havi 1 milliós nézettséggel jön neki 50 ezer Ft havonta. Ugye leszámítva a támogatókat, stb.
Szóval azt kell mondja, hogy havi 1-2 milliós megtekintés és rendesen beszponzorált csatorna már elég egy szegényes életvitelhez. Azonban végülis azt csinálsz amit szeretsz.
A facebook oldalakkal mi a helyzet? Ott reklám is több van, és aktív ember is jóval több..
Mert gondolom akinek van 1 millió like-os oldala, az nem hobbiból csinálja..
Semmit nem számít, mennyi like-od van.
A reklámmegjelenés ill. az átkattintások száma, vagy ha van szponzorod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!