Előugró ablakok Google Chrome-nál? Mit tehetnék ellenük?
A beállításokban le vannak tiltva az előugró ablakok, mégis mindenféle vírusos hirdetőoldal megjelenik egy-egy oldalon történő kattintásra. Eddig ez csak bizonyos oldalak látogatásánál fordult elő, az utóbbi napokban azonban már szinte minden oldalnál megtörténik. A korábban megbízhatónak hitt oldalakon is!!! (pl. Outlook e-mail fiók, gyakorikérdések oldalon is, stb..)
A vírusirtó gyakran letiltja ezeket az oldalakat, de legtöbbször csak hirdetés ugrik elő, és az is nagyon bosszantó, mert nem enged elnavigálni onnan, csak akkor ha xy bővítményt előbb hozzáadom a Chrome-hoz.
Valószínű bekaptál valami kártékony programot!
Próbáld meg letörölni teljesen, majd újratelepíteni a Google Chrome-ot, pl:
Töltsd le a Google Chrome telepítőt:
Kattint a chrome-ban a SÚGÓ - GOOGLE CHROME NÉVJEGYE-re, és nézd meg hogy a legfrissebb verzó van-e fent (jelenleg 55.0.2883.87 m).
Beállítások - Vezérlőpult - Mappa Beállításai - Nézet fül - Rejtett fájlok és mappák megjelenítése (ide tedd a pipát, ha nem itt van).
C:\Users\"Felhasználó név,,\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default
mappából másold ki ezeket, egy új mappába: Bookmarks; History; Web Data; Favicons
Vezérlőpult - Programok és szolgáltatások résznél kattints a Google Chrome-ra, és távolítsd el, unistalláld.
Töröld ki teljesen a:
C:\Users\"Felhasználó név,,\AppData\Local\Google
mappát.
Telepítsd újra a már előre letöltött telepítővel, és másold vissza a 4 kimentett fil-t a:
C:\Users\"Felhasználó név,,\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default
mappába.
Köszönöm szépen a segítséget!
Igen, a legújabb verzió van rajta most is.
Megcsinálok mindent a leírtak alapján! :)
Remélem megoldódik a probléma...
Ha van valami jó vírusirtód még azt is kipróbálhatod, hátha talál valamit.
Úgy néz ki, hogy megoldódott a probléma az újratelepítéssel!
(Eset Nod32-esem van, elindítottam egy víruskeresést de eddig semmit sem talált.)
Még egyszer köszi szépen a segítséget, végre újra használható ez a böngésző! :)
A másik számítógépen is előjött ez a probléma sajnos!
De azon nem tudom megoldani, mert nem engedi kitörölni a Google mappát a C:/ meghajtóról.
Sajnos Win7 van rajta. Ennek az op rendszernek meg az a "mániája", hogy "nem rendelkezek rendszergazdai jogosultsággal a művelet végrehajtásához..." Ebben az esetben mit tehetnék? Pedig csak 1 fiók van rajta és az a rendszergazda, jelszót is tudjuk és mégse engedi... Ezért gyűlölöm a 7-est.
Van valami ötlet esetleg arra, hogy hogyan telepíthetném újra a Chrome-ot azon a gépen is?
Mert az én gépemen bevált ez a módszer, azóta nem ugranak fel vírusos oldalak. De ez Win8-as, és itt rendszergazdának tekint. :)
Hát először megpróbálhatod átnevezni a google mappát valami másra, és utána törölni.
Ha nem sikerült töltsd le ezt a programot:
Ezzel elvileg ki tudod majd törölni, de az is lehet hogy teljes mappát nem tudsz.., akkor megpróbálhatod törölni egyenként a gyanús fájlokat. (Viszont a programot rendszergazdaként kell telepíteni.)
Ha nem megy talán még megpróbálhatod megnézni a feladatkezelőben nem-e fut valami alkalmazás google névvel, ha igen "feladat befejezése,, és utána lehet ki tudod törölni.
Most így nincs több ötletem, de majd még gondolkozom rajta...
Köszi szépen majd megpróbálom ha egyszer otthon leszek.
Bár nem valószínű hogy sikerül majd.
Lehet hogy átnevezni se engedi.
Biztos hogy nem futott a program mert direkt leellenőriztem.
Utálom a windows 7-et. Mindig kifog rajtunk. Volt már hogy valamilyen programot se tudtunk telepíteni mert állítólag nem mi vagyunk a rendszergazdák a saját gépünkön.
Na de azért majd megpróbálom hátha igazad lesz. :)
Letöltöttem ezt a programot amit írtál;
egész mappát nem enged benne törölni, csak fájlokat
~ Megpróbálhatod még kitörölni a program fil-okat vele egyenként, és akkor utána szerintem windows alól ki tudod törölni az egész mappát..
Amúgy ha most telepítenéd újra akkor nem működne jól?
Esetleg van még egy link-em ami jó lehet, és helyre tudod állítani a Google Chrome-t:
Ugyan én ezt nem próbáltam, de bajt szerintem nem okozhat, van róla egy rövid videó is a használatáról:
Köszi majd megpróbálom!
De szerintem csak jövő hónapban tudok majd hazamenni, de még az se biztos.
Majd írok hogy sikerült-e.
Köszi még egyszer a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!