Hogyan biztonságosan internetezni?
Nagyon sok helyen olvastam, hogy nem szabad ismeretleneknek megadni személyes információkat, lakcímet, telefonszámot, a szüleim is folyton ezt ismételgetik. Nemrég regisztráltam chates oldalakon, egy idő után mindenki a Facebookomra kíváncsi, vagy hogy menjünk Viberre, stb... Én nem szeretném sem a Facet, sem a telefonszámom megadni, és ilyenkor mindenki azt mondja, viszlát.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Azért viselkednek velem így, mert próbálok biztonságosan internetezni 16/L
Teljesen jogos a kérdés. Amúgy idegeneknek személyes infórmációt/adatot átadni normális gondolkodás esetében ugyebár nem túl jó ötlet, de abba nem sokan gondolnak bele, hogy ha regisztrálnak a fészbúkra/egyéb hasonló oldalakra, akkor már keresztbe is verted az előző normál logika elvét! Telszámot, lakcímet "normális" ember idegenektől nem is kérdez, de ha mégis kérdi akkor nyílván nem kell azt megadni és kész, mivel SEMMI köze hozzá, majdnem olyan mintha azt kérdezné, hogy "Mennyi időnként maszti"... öhhömmmm.... Igen, SEMMI köze! Ismerkedni egyébként ha könnyen megy, akkor egyedül, neten közös témával lehet, vagy ha nehezebb eset vagy mint pl. én :) akkor inkább család/barátok barátaival érdemes kezdeni, talán könnyebb, már persze ha ez a cél, mivel a netesben nem bízol, gyakorlatilag marad a személyes ismerkedés, nem? De az is lehet, hogy csak szimplán kicsit sokat képzelsz ebbe bele, nem hiszem, hogy olyan híres ember rokona vagy akire rá szállnának! Véleményem szerint ha a fb-d meg is adod valakinek abból sem lehet különösebb probléma, mivel telefonszámod eleve nem érdemes kiírni, a lakcímed meg átírod csak a "megyédre" aki jobban ismer az úgyis tudja, aki nem annak meg nem sok köze ven ehhez, nemde?
Facés "zaklatásokról" azért már hallottam, de simán tiltod a francba és kész! Bár lehet nem nekem kéne "okítani" a kemény 20 évemmel, ez csak az én véleményem, lehet érdemes megvárnod egy kicsit idősebb, bölcsebb ember tanácsát is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!