Hogyan tudom minél könnyebben ki és bekapcsolni a netet a gépemen?
Ahogy #3 írja, például parancsikonnal vagy kötegfájlba írva 1-2 klikkel:
- tiltás:
netsh interface set interface name="KAPCSOLATNÉV" admin=disabled
- engedélyezés:
netsh interface set interface name="KAPCSOLATNÉV" admin=enabled
- a KAPCSOLATNÉV megállapításához a kapcsolatok listája:
netsh interface show interface
Kimaradt:
Az előttem lévő laptopon Fn+F2 billentyű-kombinációval lehet a WiFi-t ki/bekapcsolni.
Ezt így próbáltam egyszer és a tiltás ment is de nem tudtam engedélyezni ugyan ott. Hibaelhárítóval tudtam életre kelteni.
Ez érdekelne ez a parancsikonos megoldás csak sajnos ez nekem magas. Ha megtennéd hogy leírod részletesebben az nagy segítség lenne.
igen az jó lenne csak ez egy asztali gép és kábelen kapom a jelet.
Parancsikon létrehozása: [link]
- Asztalon jobbegérgombbal indulj
- parancssor nyitása: Win+R > beírod: cmd > OK
- másolás-beillesztés gondolom ismerős
- többi látszik szerintem a képről, de ha elakadsz, majd úgyis írsz...
netsh interface set interface name="Ethernet" admin=disabled
beírtam ezt a hely megadásához, átváltott erre C:\Windows\System32\netsh.exe interface set interface name="Ethernet" admin=disabled
megcsináltam mindent ami a képen van de azon kívül hogy egy dos ablak bevillan 1 tized másodprcre azon kívűl nem történik semmi.
Lehet az Ethernet enm jó nálam? hogy tudom behoznhi azt az ablakotz ahol meg tudom nézni?
És ha sikerül akkor ez a kikapcsolása, a bekapcsolás pedig ugyan ez csak enableddel ?
sikerült!
köszönöm!
A start menü keresőjében parancssor ablak elő és beitram, nekem helyi kapcsolat. Átírtam és működik. ki is meg be is tudom kapcsolni, köszönöm a segítséget !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!