Szerintetek milyen ez a weboldal?
balazsvilmos.co.nf
Én készítettem.
15 / F
Színes téglalapokon kívül másnak is kéne lenni?
Mert nekem csak ennyit tölt be.
1. Nincs rajta tartalom.
2. Jó, ügyes, hogy adott felbontáson átméreteződik az első szintű címsor, de a reszponzivitás nem csak ennyi: kis felbontású eszközökön az egymás mellé lebegtetett összenyomott blokkok eléggé rosszul néznek ki (ez mondjuk akkor jelentkezik, ha tartalom kerül bele).
3. Hiányzik a HTML-ből a dokumentumtípus (<!DOCTYPE html>), a karakterkódolás (például: <meta charset="utf-8">) megadása.
4. A <br> nem helykitöltésre jó. Helyette ott a CSS padding-top, padding-bottom, margin-top, margin-bottom tulajdonsága.
5. Bizonyos CSS-tulajdonságokat összevonhatnál.
Például ha ugyanazt a betűtípust használod a címsorhoz és a bekezdésekhez, elég csak egyszer megadni (a <h1> elem deklarációjából ki is vehető):
h1, p {
font-family: 'Fira Sans', sans-serif;
}
Vagy például létrehozhatsz egy külön columns osztályt:
.columns {
float: left;
text-align: center;
margin-left: 0.5%;
margin-right: 0.5%;
}
amit az összes col-4, col-6, col-8 osztályú elemhez (ahonnan ki is vehetőek a fenti tulajdonságok) odarakhatsz:
<div class="columns col-4">
<p>Lorem ipsum dolor...</p>
</div>
Ezzel takarékoskodhatsz a CSS méretén, gyorsabb betöltési időt kreálva ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!